Gość: nina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.05, 18:50 I zapiekane w piekarniku z żółtym serem.Pychota .polecam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jjjjaaa Re: Robie jutro na obiad naleśniki z pikantnym fa IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.04.05, 19:10 a moze podasz przepis??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina Przepis-prosze bardzo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.05, 19:39 Robisz kilka naleśników. A następnie nadzienie: -pół kilo pieczarek poddusić -kawałki podpieczonego filetu z kurczaka -puszka kukurydzy -1 pęczek dymki -papryka czerwona -można też dodać np.rzodkiewke,ogórek zielony,troche kapusty,puszke pomidorów wszystko wymieszać i przyprawić,nałożyć na naleśniki,zawinąć. Wyłożyć do naczynia,zrobić sos np.beszamelowy lub inny (do sosu dodać startego sera .Dobrze przyprawić.Polać naleśniki sosem posypać żółtym serem i piec ok. 15 min. w 200 st.gotowe posypać natką pietruszki. Danie robi się ok. 1 godziny razem ze smażeniem naleśników. Smacznego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jjjjaaaa Re: Przepis-prosze bardzo IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.04.05, 19:59 no no az mi slinka cieknie. juz wiem co jutro zrobie na obiad. dzieki:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Przepis-prosze bardzo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.05, 11:35 jak robisz sos???bo nie umiem,jaka smietana,robiłam kiedys gołąbki polane sosem białym i kolor był odrażający i wyszedł suchy..o co chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina Do oli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.05, 11:46 Przepis na sos jest tam gdzie przepis na naleśniki.Zajrzyj tam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Przepis-prosze bardzo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.05, 11:54 chodzi osam sos-możesz podaćlink Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina Do oli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.05, 12:37 Sos do naleśników: 1 cebule pokroić zeszklić na maśle dodać 4 łyżki mąki, zasmażyć.Podlać mlekiem igotować na małym ogniu cały czas mieszając .Dodać 5 łyżek startego sera żółtego i mieszać do roztopienia. Na koniec dodać sól,pieprz,chili,itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Przepis-prosze bardzo IP: 195.205.3.* 25.04.05, 16:22 dziś robiłam nalesniki według Twego przepisu sa pyszne, robiłam jeszcze z nadzieniem z kapusty słodkiej smazonej z dodatkiem orzechów włoskich ,równiez niebo w gebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blueesky Re: Robie jutro na obiad naleśniki z pikantnym fa IP: *.cable.ubr05.gill.blueyonder.co.uk 23.04.05, 20:32 w niedziele nalesniki? ni nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natalicja Re: Robie jutro na obiad naleśniki z pikantnym fa IP: *.autocom.pl 23.04.05, 23:21 A czemu nie? Ja robie z ruskim nadzienim i skwarkami z wierzchu... Cala fure takich zrobie ( i potem przespie reszte dnia brzuchem do gory :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaza Re: Robie jutro na obiad naleśniki z pikantnym fa IP: *.cable.ubr05.gill.blueyonder.co.uk 23.04.05, 23:30 ja tez bym chciala! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolka Re: Robie jutro na obiad naleśniki z pikantnym fa IP: *.res.pl 26.04.05, 12:52 Jadłam kiedyś takie z ruskim nadzieniem na stołówce - bardzo mi smakowały. Chciałam zrobić sobie podobne w domu ale nie znalazłam przepisu. Możesz mi go podać? Z góry dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natalicja Re: Robie jutro na obiad naleśniki z pikantnym fa IP: *.autocom.pl 08.05.05, 14:52 Ok ja biore mniej wiecej pol kilo ziemniakow, do tego 30 dag twarogu, spora cebule, Ziemniaki gotuje, a cebule smaze, nie na wegiel, ale solidnie, mieszajac. Wazne, zeby byla usmazona rownomiernie. A potem mieszam to wszystko razem, dodaje soli i pieprzu (dosc sporo). Acha, i wyszlo mi, ze nadzinei do nalesnikow powinno byc ciut bardziej osolone niz takie, ktore by bez nalesnikow bylo juz ok. Przepraszam, ze teraz odpowiadam, ale wczesniej nie zauwaylam pytania. To starcza an jakies 12 - 14 nalesnikow z patelni o srednicy 24 cm. A w ogole biore proporcje ziemniaki:twarog 3:2 mniej wiecej, ale to jzu kwestia smaku, ile lubisz twarogu i jak mocno rozgnieciony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nesca Re: Robie jutro na obiad naleśniki z pikantnym fa IP: *.block.alestra.net.mx 23.04.05, 23:55 Chyba juz kiedys podawalam na tym forum prosty przepis na nieslodkie nalesniki. Poczestowano mnie takimi na Wegrzech. Posmakowaly, wiec weszly na stale do kulinarnego repertuaru. 1. Smazymy nalesniki, bez nich ani rusz ;-) 2. Robimy nadzienie: w garnku (najlepiej z grubym dnem) rozgrzewamy 3 lyzki dobrego oleju i wrzucamy nan bardzo drobno poszatkowana biala kapuste. Smazymy kapuste na umiarkowanym "ogniu" czesto mieszajac, by sie nie przypalila. Gdy jest miekka, dodajemy drobno pokruszone orzechy wloskie i mieszamy. Solimy i pieprzymy do smaku, a na koniec dodajemy starty na warzywnej tarce twardy ser zolty i ponownie mieszamy, tym razem szybko, tak by topiacy sie ser wymieszac dokladnie z reszta nadzienia. 3. Nakladamy farsz i zwijamy nalesniki. Podsmazamy na zloty kolor. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tolka Robiłam je dzisiaj na obiad ,są pycha.Dzięki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.05, 21:27 MĄŻ ZACHWYCONY i jutro chce znowu .Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gonzia Właśnie je jem i powiem jedno- PYCHA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.05, 13:47 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: Właśnie je jem i powiem jedno- PYCHA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.05, 13:58 które? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gonzia No te na pikantnie.Są pycha.Znowu nowy smak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.05, 14:04 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elza A czy można to zalać innym sosem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 11:51 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: A czy można to zalać innym sosem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.05, 18:32 A czy znacie przepis na naleśniki z farszem brokułowym? Coś mi się kojarzy ciasto naleśnikowe z dodatkiem piwa, ale nie jestem pewna czy to to ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiunia-bt naleśniki piwne,ale nie z farszem brokułowym IP: 80.51.206.* 01.05.05, 19:25 naleśniki piwne: 6 lyzek maki szklanka piwa dwa jajka lyzeczka przypraw do pizzy miksowa piwo z jajkami, potem dodac 3 lyzki maki, znowu miksowa, dodac kolejna make z przyprawami smazyc ja nadzienie daje inne,polecam, bo robia furorę, ale to nie brokułowe: na usmazonego naleśnika smaruje rozbeltane jajko, na to ser, pomidor, bazylia, cebula, sypie czosnkiem suszonym ,sola pieprzem, na to wszystko szynka /lub boczek podsmazony/, pieczarki duszone beda tez fajne. no i wszystko zapiekam pod beszamelem. mniam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: naleśniki piwne,ale nie z farszem brokułowym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 09:55 dzięki za pomysły! Odpowiedz Link Zgłoś