bedada 27.04.05, 12:33 Piekłam ostatnio dwie kaczki i został mi tłuszcz jaki wyciekł w trakcie pieczenia. Do czego można wykorzystać taki tłuszcz? Bo jakoś szkoda mi wyrzucić. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jacek1f Re: został mi smalec z kaczek 27.04.05, 12:36 Na pewno do pieczenia ziemniakow lub chocby do ich smazenia lub odsmażania. Możesz tez przesmażyc ten smalec z tartym drobno jablkiem, tarta cebula i majerankiem plus sół, pieprz - wyjdzie Ci pyszny kaczy smalczyk do pieczywa (ale warto to robic jak więcej jest). Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: został mi smalec z kaczek 27.04.05, 12:46 można lekko podsmażyć kromki chleba i na nich ułożyć mięso kaczki. Podsmażałam też kiedyś ziemniaki (coś a'la frytki), smakowały super. Odpowiedz Link Zgłoś
bedada Re: został mi smalec z kaczek 27.04.05, 12:48 Na smalec to trochę mało mam tego tłuszczu,ale mogę zrobić smażone ziemniaki. Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: został mi smalec z kaczek 27.04.05, 13:01 zrób, zrób te ziemniaczki. Na prawdę do kaczuszki pasuja jak ulał :) winkiem zapijesz, to cholesterol nie wzrośnie ;))) Odpowiedz Link Zgłoś