Gość: setorika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 16:22 Mam dodać do ciasta migdałowego, a tak poza tym dominuje w przepisach kuchni wschodniej. U mnie jest tesco, hypernova i tam tego cholerstwa nie ma. Dziekuję za ewentualne wskazówki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: michal Re: sherry-czym zastąpic??? IP: *.pharmakol.uni-freiburg.de 06.05.05, 18:33 mozesz sprobowac jakims bialym winen slodkim lub wytrawnym w zaleznosci od tego jakie scherry sugeruja a wogole sherry to wino gotowane polecalbym takie winna kwiatowo owocowe i sprobowal bym je polaczyc w proporcji 9 czesci wina jedna czesc wernutu bo dla mnie sherry ma wlasnie taka troche wermutowa nutke powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
nobullshit Re: sherry-czym zastąpic??? 06.05.05, 19:03 Aż nie chce mi się wierzyć, że nie ma sherry w sklepach, które wymieniasz. Popatrz tu: www.sandeman.com/ing/sherry.html i jeszcze raz na półki. Może jednak jest? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: setorika Re: sherry-czym zastąpic??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 13:27 mnie też się nie chce wierzyć, ale dam przykład: w mojej okolicy są 2 hipermarkety hypernova, i w obydwu jest różny asortyment, ba, nawet ceny. myślę, że wiele zależy od kierowników danych działów. Hypernowa uchodzi u nas za najbardziej badziewny supermarket, ale w jednym z nich muszę czasami kupować. Ten drugi, w Jeleniej Górze zbankrutował i jest tam teraz carrefour. A czytałam w nesweeku, że hypernova ma ambicje uchodzić za sm z górnej półki - to chyba w Warszawie i innych dużych miastach, bo jak pisałam u nas na dolnym śląsku nie cieszy się dobrą opinią. A tesco jest ok, ale żeby kupić ser grano padane, to trzeba po prostu mieć szczęście: raz jest raz nie ma .... Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: sherry-czym zastąpic??? (ang.) 07.05.05, 00:03 Sherry - zastępstwa/substuitutes ( jeśli trzeba to coś przetłumaczymy) forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=77&t=1115416763527 Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: sherry-czym zastąpic??? (ang.) 07.05.05, 00:06 Ki licho?... Tak: dimyzoar.notlong.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: setorika Re: sherry-czym zastąpic??? (ang.) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 13:22 to bardzo poproszę o przetłumaczenie! Dziękuję! Odpowiedz Link Zgłoś