fruwam 09.05.05, 12:30 pytanie oczywiscie wiekszosc uzna za niezwykle naiwne ale ja juz z paroma osobami zastanawialam sie nad ta kwestia. lody sa chyba najlepszym deserem bo jedzone bez dodatkow sa lekkie, pyszne i... nie tucza. Co o tym sadzicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
andzia-nie-ania Re: lody zdrowe? 09.05.05, 12:31 Kogo nie tucza, tego nie tucza ;( Odpowiedz Link Zgłoś
jasmina_tdi Re: lody zdrowe? 09.05.05, 12:33 sorbety sa niskokaloryczne - taka kolorowa zamrożona woda (bleee). Wydaje mi się jednak, ze takie normalne lody tuczą jak każde inne - może nie do końca słodycze - ale np. jogurty itp. andzia-nie-ania napisała: > Kogo nie tucza, tego nie tucza ;( Odpowiedz Link Zgłoś
very_martini Re: lody zdrowe? 09.05.05, 13:37 Sorbety nie są niskokaloryczne, bo prawdziwy sorbet to owoce ukręcone z dużą ilością cukru. 16%VOL 22%VAT -- takie tam... forum homeopatia Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: lody zdrowe? 09.05.05, 12:37 zrobione z dobrych skladników sa znacznie zdrowsze od wielu innych deserów (batonów.. wszelkich kremów) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szopen Re: lody zdrowe? IP: 206.73.209.* 09.05.05, 13:29 Ja w fabryce lodow pracuje. Do moich obowiazkow nalezy codzienne jedzenie tych lodow. Jakos nic nie tyje. A szczesliwie sobie zyje. Odpowiedz Link Zgłoś
andzia-nie-ania Re: lody zdrowe? 09.05.05, 13:34 Niektorym to dobrze, zazdrosc mnie skreca... Wystarczy, ze popatrze sobie zbyt pozadliwie i mam 2 kilo do przodu :((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szopen Re: lody zdrowe? IP: 206.73.209.* 09.05.05, 13:37 Pracowalem tez lat kilka w fabryce czekolady. Podobne obowiazki. Podobne efekty. Odpowiedz Link Zgłoś
andzia-nie-ania Re: lody zdrowe? 09.05.05, 13:41 Jestem zainteresowana wymiana genow ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mis Re: lody zdrowe? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 13:46 jestem zainteresowany wymiana pracy. na obecna lub poprzednia, bez roznicy :)) Odpowiedz Link Zgłoś
very_martini Re: lody zdrowe? 09.05.05, 13:38 Fruwam, jak zdrowe może być coś, co ma w składzie tyle chemicznych spulchniaczy, barwników, dosmaczaczy i Bóg wie, czego jeszcze??? 16%VOL 22%VAT -- takie tam... forum homeopatia Odpowiedz Link Zgłoś
fruwam Re: lody zdrowe? 09.05.05, 13:53 ech wiem wiem ale idac dalej ta droga to CO JEST ZDROWE? a lody sa przynajmniej ZDROWSZE od innych deserow i dostarczaja przyjemnosci, a zadowolony czlowiek to zdrowy czlowiek (: Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szopen Re: lody zdrowe? IP: 206.73.209.* 09.05.05, 14:00 Spulchniacze: w lodach ich nie ma. Barwniki: sa i to fakt ze zwykle syntetyczne, jak w wiekszosci przemyslowych prodoktow spozywczych. Dosmaczacze:??? sol??? Sa: aromaty (patrz wyzej barwniki), stabilizatory (guar gum, zealtyna itp,) bez nich lod by spadl z patyka albo by sie nie dal ubic, czesto tez jest lecytyna (E ilestam, w aptekach sprzedawana jako lekarstwo na wszystko). Zyjemy w swiecie produkcji przemyslowej. Wiem co produkuje, wiem co tam jest, jem codziennie (to takie wyamgania w porzadnych firmach by ludzie nie produkowali czegos czego by do ust nie wzieli). Odpowiedz Link Zgłoś
fruwam Re: lody zdrowe? 09.05.05, 14:02 dzieki szopen za te bezcenna informacje. bede zatem kontynuowac konsumpcje ukochanych lodow bez wyrzutow sumienia (: Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szopen Re: lody zdrowe? IP: 206.73.209.* 09.05.05, 14:12 No, ja tez. Dzisiaj robimy lody z czerwonej fasolki (2 linie), waniliowa rybka w czekoladzie, waniliowe kulki Moji, rozki melonowe (2 linie), Ube w kubeczkach, trzy kolory (wodne), i kilka rodzaji duzych opakowan. Odpowiedz Link Zgłoś
fruwam Re: lody zdrowe? 09.05.05, 14:16 blagam zdradz jaka to firma... bo to raczej nie w Polsce (; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PolskiCukier Z czerwonej fasolki? IP: 80.68.236.* 09.05.05, 14:53 Musi być niezłe, ja jadłem kiedyś marchewkowe Odpowiedz Link Zgłoś
very_martini Re: lody zdrowe? 09.05.05, 14:17 samo zdrowie, z tego, co piszesz. cofam, co powiedziałam. nie douczyłam się. lody są przepotwornie zdrowe. bez nich umarlibyśmy z braku witamin i inszych cenności. 16%VOL 22%VAT -- takie tam... forum homeopatia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szopen Re: lody zdrowe? IP: 206.73.209.* 09.05.05, 14:25 Firma 5 kozilkow i rzeczywiscie nie w Polsce, Raczej daleko od szosy. Very_martini, Ogolnie w lodach nie ma witamin oprocz tych naturalnie w mleku zawartych, ciut w opcjonalnie dodawanych przetworzonych owocach, szczerze mowiac kiepskie tych witamin zrodlo. Witaminy (dodawane) powoduja szybkie utlenianie sie tluszczy w mleku i lody wychodza paskudne. Z innych cennosci to maja ta jedna ale bardzo wazna: przyjemnosc. Dobre samopoczucie na zdrowie wplywa lepiej niz zdecydowana wiekszosc innych rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
fruwam Re: lody zdrowe? 09.05.05, 14:49 proponuje wyluzuj troszke... zdrowe zycie polega na dostarczaniu sobie rowniez przyjemnosci. Francuzi twierdza, ze zdrowe jest wszystko, co sprawia Ci przyjemnosc - oczywiscie w pewnej ilosci. osobiscie odzywiam sie bardzo zdrowo a lody uwielbiam! Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: lody zdrowe? 09.05.05, 16:14 Jesli kalorie i skladniki odzywcze sa wkomponowane w calodzienne posilki, zdrowe jak najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
effata Re: lody zdrowe? 11.05.05, 03:55 Nie wiem czy oficjalnie sa zdrowe, ale Szwedzi jedza je namietnie i sie na zle samopoczucie nie skarza ;-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MalaMi Re: lody zdrowe? IP: *.icpnet.pl 11.05.05, 19:41 slyszalam ze lody maja dzialanie'lekko'odchudzajace..wiadomo,ze nie mowie tu o lodach z tona czekolady,orzechow i innych dodatkow..ale zwykle smietankowe..zimne lody..organizm musi wytworzyc energie na ogrzanie.. nie krytykujcie mnie bo tylko o tym SLYSZALAM to nie moja teoria ja jem je dla przyjemnosci:))) pozdrawiam!! Odpowiedz Link Zgłoś
fruwam Re: lody zdrowe? 12.05.05, 09:59 odchudzaja nie odchudzaja, jestem gotowa sie poswiecic do eksperymentu (; Odpowiedz Link Zgłoś