Dodaj do ulubionych

pierwszy obiadek

IP: 85.219.136.* 12.05.05, 13:48
błagam proszę mi napisać jak się gotuje barszcz czerwony taki, żeby zjeść z
ziemniaczkami
Obserwuj wątek
    • krasnoloodek Re: pierwszy obiadek 12.05.05, 14:49
      najpierw gotujemy rosołek, kiedy jest gotowy wrzucamy pokrojone buraczki,
      gotujemy do miękkości buraczków.
      Żeby nie stracił koloru można dodac trochę kwasku cytrynowego.
      do kubeczka wlewamy troche gorącej zupki, rozrabiamy ze śmietanką, tak żeby nie
      było grudek, wlewamy do zupki i mieszamy. Mniiiiiiiiiiiiam :)
      • sonja1 Re: pierwszy obiadek 13.05.05, 10:29
        Ja gotuję wywar z włoszczyzny (raczej bez kapusty) z cebulą przypieczoną na
        gazie i pokrojonymi w kostkę burakami. No i przyprawy oczywiście: liść laurowy,
        pieprz, ziele angielskie, sól. Gotuję aż buraki są miękkie. Doprawiam do smaku
        i koloru octem. Zabielam mąką wymieszaną ze śmietaną. I to wszystko. Moja mama
        gotuje barszcz na rosole i nie wiedzieć czemu jest o wiele gęstszy niż mój.
        • Gość: 100 Re: pierwszy obiadek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.05, 11:48
          Żeby barszcz miał fajny kolor gotuję 1 buraka w łupinie i dodaję go startego na
          dużych oczkach do gotowej zupy .
          • Gość: lila Re: pierwszy obiadek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 21:27
            bardzo fajny pomysł!
          • Gość: elle Re: pierwszy obiadek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.05, 19:54
            można też dodać kwasku...
            • Gość: elle Re: pierwszy obiadek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.05, 10:27
              ale po co kwasek?
          • Gość: bela Re: pierwszy obiadek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 19:58
            dzięki za pomysł :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka