igab 31.05.05, 09:41 Czy żółty ser jest tylko pełnotłósty? Ze względu na dietę nie modgę jeść tłóstych potraw. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
linn_linn Re: Żółty ser 31.05.05, 09:50 To raczej lepiej z nich zrezygnowac / powinny miec zreszta podany % tluszczu /. Moga osiagac nawet ponad 40% tluszczu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiwi Re: Żółty ser IP: *.chello.pl 31.05.05, 09:57 Sa również żółte sery o niewielkiej zawartości tłuszczu, np. dwadzieścia kilka procent. Moim zdaniem są niejadalne ale znam osobę która je uwielbia, choć nie musi się do nich ograniczać. Najpowszechniej dostępny jest ser "Hit" produkowany w Rykach. Nawet w malutkich sklepikach wiedzą, co to jest "Hit z Ryk". Odpowiedz Link Zgłoś
igab Re: Żółty ser 31.05.05, 10:00 Dzięki sprawdzę jak smakuje.Bardzo mi brakuje żółtego sera w diecie. Odpowiedz Link Zgłoś
monia_77 Re: Żółty ser 31.05.05, 11:34 Smakuje jak papier, jadlam go czesto z uwagi na diete. Obecnie sery jem w bardzo duzych ilosciach, ale uwazam na pieczywo no i nie jem tlustego miesa czy wedlin, niestety z sera nie potrafie zrezygnowac. Mysle ze jezeli musisz uwazac na tluste, to dobrym rozwiazaniem bedzie serek Capri ktory ma 12% tluszczu, smakuje troszke podobnie do mozarelli, jest slodkawy w smaku, taki delikatny. Dobry i na slodko i na slono. Sprzedawany w supermarketach w krazkach w dziale samoobslugowym. Odpowiedz Link Zgłoś
motylka77 Re: Żółty ser 31.05.05, 14:48 Ja bardzo lubię ser Prymus Light (chyba z Mlekovity), wg producenta jest półtłusty. Odpowiedz Link Zgłoś
sinistra80 do wyboru... 31.05.05, 20:33 As- 30% Hit z Ryk, Boryna (słodkawy), Gouda Light- 21% Delite Arli (nie dobry), Holender z Mlekowity (pycha!)- 17% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ara Re: Żółty ser IP: *.internet.radom.pl 01.06.05, 10:15 Gdzie Wy kupujecie te chude sery? W marketach czy sklepach społem? Odpowiedz Link Zgłoś
sinistra80 Re: Żółty ser 01.06.05, 17:26 Warszawie są prawie we wszystkich sklepach sieci Marcpol. Gouda i Delite w Geant Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Żółty ser IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.05, 19:14 ludzie czy wy na powarznie o tych serach czy jaja sobie robicie Odpowiedz Link Zgłoś
igab Re: Żółty ser 02.06.05, 11:28 Pewnie ,że na poważnie.O diecie niskocholesterolowej słyszała(e)ś ? A jaj nie jem! Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Żółty ser 02.06.05, 11:44 Ja ze wzgledow zdrowotnych wybieram zawsze Grana Padano: lekkostrawny, o wysokiej zawartosci wapnia, niskiej cholesterolu. Zalecany szczegolnie dla dzieci, osob starszych, kobiet w ciazy, matek karmiacych, takze dla wszystkich leczacych zlamania, sportowcow. 28 % tluszczu 70 g cholesterolu / w 50 g sera / liczne witaminy Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Żółty ser 02.06.05, 13:31 No ja to akurat we Wloszech, ale Marghe wie na pewno, gdzie mozna go kupic w Polsce / przynajmniej w Warszawie /. Odpowiedz Link Zgłoś
sinistra80 errata 02.06.05, 23:08 Boryna, Gouda i Hit mają po 20%, a Holender jest wytwarzany przez Spomlek Odpowiedz Link Zgłoś