izabela1976 09.06.05, 11:18 Mój mąż ostatnio przyniósł mi: -puszkę kiełków z fasoli mung, - słioik malutkich kolb kukurydzy - marynowaną cebulkę (takie małe kuleczki. Mam pytanie: do czego się to dodaje, z czym to można jeść? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: marghe_72 Re: Z czym to się je? IP: *.acn.waw.pl 09.06.05, 11:22 u nas: cebulkę samą albo w sałatkach kolby kukurydzy tak samo (one marynowane są, prawda?) kiełki do sałat lub dań "chińskich" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiwi Re: Z czym to się je? IP: *.chello.pl 09.06.05, 11:41 Malutkie kolby kukurydzy oraz cebulki można znakomicie wykorzystać do zakąskowych "szaszłyczków" na zimno. Na wykałaczkę nadziewasz kawałek szynki, papryki czerwonej, cebulkę, pół kolby kukurydzy itd. Nie zapominaj o serze typu bleu! Komponuje sie znakomicie! Malutkie cebulki w occie dorzucam także do sosów mięsnych, smakują świetnie szczególnie do dziczyzny i mięs ciemnych. Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: Z czym to się je? 10.06.05, 03:30 To są elementy "chińszczyzny" do "stir frying". Odpowiedz Link Zgłoś