Gość: cookie IP: *.aster.pl 15.06.05, 12:34 Zrobiłabym sos do makaronu i cukinii, najchętniej serowy. Ale sera mam tylko kawałek niebieskiego jakiegoś. I kawałek goudy. Pytanie brzmi: czy niebieski pleśniowy ser nadaje się do przerobienia na sos? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marghe_72 Re: niebieski ser a sos 15.06.05, 12:35 niebieski ser idealnie nadaje sie na sos:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cookie Re: niebieski ser a sos IP: *.aster.pl 15.06.05, 12:39 no to super :) Dzięki, Marghe_72 :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadumana Re: niebieski ser a sos IP: 213.17.230.* 15.06.05, 12:59 Marghe, jak robisz ten sos? Kiedyś w akcie rozpaczy, bo nie miałam nic innego, dodałam go do sosu i wyszło mi coś o dziwnym smaku. To może kwestia proporcji? Ja potrzebowałam jakiś sosik do plastrów schabu. Załatwiłam ten schab, jakby odmownie. Dobrze, że bez gości przy stole... Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: niebieski ser a sos 15.06.05, 13:02 np. patelnia + odrobina oliwy + smietana + ser :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadumana Re: niebieski ser a sos IP: 213.17.230.* 15.06.05, 13:09 To mój błąd chyba wyszedł stąd, że ja do tego sosiku dowaliłam jeszcze (z pełnym polotem) sosik ze schabu, a ten schab był pieczony (z pełnym polotem) na różnych ziółkach. Jak się to wszystko zakotłowało, to finał miał jakiś trzeci, a może nawet dziesiąty smak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cookie Re: niebieski ser a sos IP: *.aster.pl 15.06.05, 13:28 O, właśnie dokładnie tak zrobiłam. Dodałam jeszcze trochę posiekanego koperku. Wyszło bomba a nawet bąba :) Odpowiedz Link Zgłoś