qcharzowa 29.06.05, 14:41 macie przepisy na takowe? z góry dziękuję Aneta Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jacek1f Aneto - prawie kazda... jaką sobie 29.06.05, 15:12 wymyslisz. To tak jakbys zapytala o przepisy na sałatky z vinegretem...:-) Taki sos to również "vinegret" klasyczny - np we Francji prawie zawsze z musztarda... Oczywiscie tam gdzie są liście jakiekolwiek - sałaty wszelkie, nacie, rukole, listki od rzodkiewek, selerów, porzeczek, mlecze itp.. Potem pomidory i ogórki kochaja musztardowy dodatek, sery, orzechy. A i owoce takie jak truskawki w sałatach - z musztardowym vinegretem sa niezwykle pyszne. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1f a to pamietasz:-)) ?? 29.06.05, 15:14 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=20749833&a=20750457 Odpowiedz Link Zgłoś
jasmina_tdi musztarda 29.06.05, 15:16 sałata z sosem musztardowym i octem winnym + zioła (do wyboru) Tak mi się przypomniało - klasyczny zestaw stołówkowy, przez który miałam senne koszmary: jajka w sosie musztardowym! Nie wiem czemu, ale połączenie jednego z drugim brrrrr.... Odpowiedz Link Zgłoś
catinka1 Re: sałatki z sosem musztardowym 29.06.05, 16:44 poszatkowana kapusta (najlepiej młoda), posolona i lekko odciśnięta, można do niej dodać zielonego ogórka i koperek ale tylko po troszeczku. warzywa polać sosem z musztardy i oleju (do musztardy powoli jak do majonezu dodawać olej i mieszać, ja jeszcze dodaję trochę wody aby sos nie był za tłusty) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sisi Re: sałatki z sosem musztardowym IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.06.05, 19:41 goraca ugotowana zolta fasolka szparagowa polana sosem z oliwy i musztardy. Pychotka! Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: sałatki z sosem musztardowym 30.06.05, 14:37 brokuły pomidor, musztarda francuska , cytryna moze byc?:) Odpowiedz Link Zgłoś