Dodaj do ulubionych

cukinia z grilla

12.07.05, 14:19
szukałam i wszyscy pieką chyba plasterki luzem na grillu lub tacce, a ja
robie imprezke i nie chce stac przy grillu i bede potrzebowala sporo miejsca
wiec takie porozrzucanie(porozkładanie) odpada. Tak a propos to jeszcze nie
robiłam cuknii z grilla i chce zrobić w ten sposób, iż w jakby woreczek
zrobiony z folii alu wrzucic pokrojona w plastry cukinie(posoloną i z
odrobiną oliwy) i ten woreczek zamknięty przewracać, a nie stac caly czas
przy grillu i pilnowac czy sie nie spali :) robil ktoś tak? jak wynik?
Obserwuj wątek
    • Gość: RED nie grilluj w plastrach IP: 193.0.117.* 12.07.05, 15:55
      tylko w podłużnie ciętych ćwiartkach - mała cukinia jest miękka i takie
      ćwiartki się upieką bez problemu a na jedną osobę dwie-trzy wystarczą

      bakłażan tak kalafior nie bardzo mogą jeszcze być pomidory cebula czosnek w
      głowkach

      w folii alu upiecz w opisywany przez siebie sposób raczej kukutrydzę w kolbach
    • ziemiomorze Re: cukinia z grilla 12.07.05, 16:01
      Moze zrob szaszlyki warzywne?
      Warzywa pokroj w bardzo duza kostke (albo, jak w przypadku cukini - w slusznej
      grubosci plastry), zamarynuj w oliwie z ziolami, nadziej na namoczone przez
      pare godzin w wodzie patyczki do szaszlykow (namoczonym nie odchodza drzazgi,
      ktore potrafia zostac w jedzeniu) i na ogien. Mozna robic rozne fajne
      kombinacje (pieczarki, baklazan, cebula, pomidorki koktajlowe, papryka, nawet
      plastry kukurydzy (ja mroze wczesniej, bo lubie slodkawa) - co Ci sie tam chce.
      Zajmuja malo miejsca, pyszne i efektowne.
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka