Gość: melisa IP: *.aster.pl 22.07.05, 22:39 Nie mam konceptu.A na imię mam Anna. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lejdik Re: co na Anny 22.07.05, 22:41 ciasto- koniecznie capucino ze smietana i malinami w srodku...i jeszcze cos zimnego na przekaski, np. rulony z szynki zawijane z chrzanem i rodzynkami:)) Pyychota, nie wiem czy znasz- ale w razie potrzeby- sluze przepisami:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marghe_72 Re: co na Anny IP: *.acn.waw.pl 22.07.05, 22:46 poproś,zeby to kits dla Ciebie cos ugotował.. w ramach prezentu:) ja tesciowej tartę limonkowa robię Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marghe_72 Re: co na Anny IP: *.acn.waw.pl 22.07.05, 22:49 ktoś :) nie kits:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marghe_72 Re: Marghe, a ja myslałam że o 'kids' Ci chodzi?; IP: *.acn.waw.pl 22.07.05, 22:56 niestety to znowu literówka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: co na Anny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.05, 12:09 hm.. byłoby miło :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: melisa Re: co na Anny IP: *.aster.pl 22.07.05, 22:46 A ten chrzan to ze słoika czy liście? Odpowiedz Link Zgłoś
lejdik Re: co na Anny- przepisy!!:) 22.07.05, 23:06 najpierw szynka- kupujecie ladne plastry dobrej szynki i robicie farszyk - chrzan ze sloika, smietana 18%ale 12%tez jest ok, nawet jogurt naturalny, kilka drobno pokrojonych zoltek z jaj na twardo, do tego zaparzacie w miseczce rodzynki( garsc, maja dodawac smaczku)i duzo posiekanej natki pietruszki+ sol, pieprz+ odrobine soku z cytryny- wszystkie skladniki wymieszac razem, celowo nie podaje proporcji, bo ten farsz robi sie ' na smak' i oczywiscie w ilosci adekwatnej do ilosci plastrow szynki.Ale wiecej niz pol sloiczka chrzanu radze nie dawac))A farsz naklada sie na plaster szynki i szynke zawija w rulon. Wychodzi BomBa!!:))Robie na swieta wielkanocne!!))Robiac ten farszyk trzeba tylko pamietac, ze powinien miec konsystencje dosc ' spoista' zeby nie wylewal sie z wedliny. Ciasto Biszkopt ( standart z 6 jajek) upieczony z dodatkiem pol szklanki proszku kawy capucino ( najlepiej o smaku orzechowym)i masa: najpierw opakowanie galaretki owocowej rozpuszczamy w szklance wrzatku, mieszamy odstawiamy do ostygniecia pol litra dobrej slodkiej smietany(30-36%)- ubijam na sztywno kiedy galaretka jest juz zimna, ale jeszcze nie zastygla lacze smietane z galaretka, dodaje kolejne pol szklanki proszku kawy capucino, wszystko razem delikatnie mieszam, dosypuje duuzo malin, ( jagod czy innych tego typu owocow) przekladam nia biszkopt, wierzch ciasta rowniez dekoruje kleksami smietany i owocami. Ciasto do lodowki, zeby zastygla do konca galaretka- no i po jakiejs godzinie- mozna jesc:)) Gwarantuje, ze goscie beda zadowoleni, solenizantka tymbardziej:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota Re: co na Anny- przepisy!!:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.05, 22:42 skorzystam, bo jutro mam urodziny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota Re: co na Anny- przepisy!!:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.05, 10:38 a jutro mam imieniny - i co tu zrobić nowego? Odpowiedz Link Zgłoś