Gość: ania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.05, 20:24 mam 1 kg, chciałabym wykorzystać w postaci jakiejś prostej sałatki-surówki do obiadu,proszę o propozycje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ania Re: poproszę o przepis na surówkę z marchewki mło IP: 212.122.214.* 30.07.05, 20:31 Marchewka, jabłko, śmietana z cukrem:) Chyba prostszej nie ma:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mniam Re: poproszę o przepis na surówkę z marchewki mło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.05, 12:04 fajne Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re: A proszę... 30.07.05, 20:34 pęczek marchwi,1 łyżka posiekanej natki, 3-4 łyżki soku z cytryny, 1 łyżeczka cukru, 1 łyżka gęstej śmietany (lub jogurtu dobrej jakości), sól, pieprz Marchew obrać, opłukać, zetrzeć na tarce lub w malakserze na długie paski. Sok z cytryny wymieszać z solą i cukrem. Marchewkę polać sokiem, odstawić na 10 min. Śmietanę przyprawić pieprzem. Surówkę polać śmietaną i posypać natką. Można dodać pestki dyni lub słonecznika.Na taką ilość około 2 łyżek. Odpowiedz Link Zgłoś
onlyou Re: A proszę... 30.07.05, 20:51 marchewka, sol, cukier, smietana i lyzeczka chrzanu :))) pycha! Odpowiedz Link Zgłoś
saiss To jeszcze 31.07.05, 00:04 dorzucę : marchewka plus jablko. Ewentualnie sok z cytryny, względnie cukier - to do smaku i soczystości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia Re: bardzo dziękuję :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.05, 13:21 marchewka,śmietana i chrzan,cukier i to wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: poproszę o przepis na surówkę z marchewki mło 31.07.05, 14:01 Marchewka + jablko + cukier lub marchewka + seler + odrobina smietany. A jak nie chcesz surowki - to marchewka z wody - ugotowana w lekko osolonej wodzie z masełkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
sinistra80 surówka z marchewki młodej 31.07.05, 17:58 marchew z jabłkiem i selerem. Wystarczy tylko odrobina soku z cytryny i cukru. marchwe z selerem, jw Polecam z cynamonem. Możesz dodać rodzynki i orzechy włoskie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: posafega Re: poproszę o przepis na surówkę z marchewki mło IP: *.icpnet.pl / 62.21.96.* 31.07.05, 18:24 Ja dorzucę jeszcze jedną wersję :) Marchewkę ucierasz na drobnych oczkach. Polewasz sokem z cytryny wyciśniętym. Dodajesz parę połówek brzoskwiń z syropu bądź swieżych. Mieszasz, dolewasz słodkiej smietanki. Solisz, pieprzysz. I już :) Brzoskwinię często zamieniałam na gruszkę. Też było pyszne. Zwłaszcza po dodaniu szczypty cynamonu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: poproszę o przepis na surówkę z marchewki mło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.05, 10:25 coś mi to nie wygląda zbyt smacznie Odpowiedz Link Zgłoś