Gość: marta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.05, 00:01 jak gotuje sie kasze orkiszowa?Panie w sklepie green way nie wiedziały...... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ba_nita Re: orkisz 02.08.05, 08:27 Kaszę zalewasz dwukrotną objętością wrzątku i dusisz pod przykryciem na małym ogniu około godziny. Można posolić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: orkisz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.05, 16:03 dzieki.Kasze uwielbiam a orkiszowej jeszcze nie jadłam Odpowiedz Link Zgłoś
jarek_zielona_pietruszka Re: orkisz 03.08.05, 01:16 tak pszenna ale jest to specyficzny gatunek pszenicy tak jak dinozaury dla świata zwierząt. no ale myślę tu o pawdziwym orkiszu a nie o tym współczesnym.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: orkisz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.05, 11:34 z czym to można podać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szu szu Re: orkisz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.05, 11:42 czyli aby ugotowac kasze orkiszowa nalezy odparowac cała wode,czy tak? Próbowałam odlewac na durszlaku,ale szkoda gadac.... Odpowiedz Link Zgłoś