IP: *.we.client2.attbi.com 20.08.02, 17:13
Wlasnie !! Chyba juz niedlugo zacznie sie sezon na nie w Polsce !! Tluczone
kartofelki polane sosem z maslaczkami jak slimaczki i z cebulka !! Buuuuuu!!!
Wystukajcie jakies przepisy , prosze to sobie przynajmniej poczytam !!! :-(
Obserwuj wątek
    • hania_76 Maślaki w śmietanie 20.08.02, 17:27
      Gość portalu: kluba1 napisał(a):

> Wlasnie !! Chyba juz niedlugo zacznie sie sezon na nie w Polsce !! Tluczone
      > kartofelki polane sosem z maslaczkami jak slimaczki i z cebulka !! Buuuuuu!!!
      > Wystukajcie jakies przepisy , prosze to sobie przynajmniej poczytam !!! :-(

Ja najbardziej lubie maślaki ze śmietaną i cebulką. Maślaki po wstępnej obróbce
      (oczyszczeniu, wypłukaniu, pokrojeniu) wrzucam na masło i smażę przez kilka
      minut. Później dodaję posiekaną cebulkę, sól i pieprz i duszę jakieś pół
      godzinki, a później dodaję śmietanę i duszę jeszcze dopóki sos nie osiągnie
      pożądanej gęstości (w zależności od upodobań).
      Oj, aż mi ślinka cieknie na myśl o takich maślaczkach...
    • Gość: borgia1 Re: maslaki! IP: *.solutions.net.pl / *.solutions.net.pl 20.08.02, 19:49
      u mnie deczko inaczej - pokrojone, podsmażone na masełku chwileczkę czekają (aż
      ostygną), a potem mieszam ze startym żółtym serem i surowym jajkiem i taką masą
      nadziewam wydrążone bułeczki, na wierzch trochę masła i do piekarnika na kilka
      minut...
      w innej formie dla mojej rodziny są niezjadliwe - z racji swojej kleistości
      • hania_76 Re: maslaki! 21.08.02, 09:42
        Gość portalu: borgia1 napisał(a):

> u mnie deczko inaczej - pokrojone, podsmażone na masełku chwileczkę czekają
        (aż
        >
        > ostygną), a potem mieszam ze startym żółtym serem i surowym jajkiem i taką
        masą
        >
        > nadziewam wydrążone bułeczki, na wierzch trochę masła i do piekarnika na
        kilka
        > minut...
        > w innej formie dla mojej rodziny są niezjadliwe - z racji swojej kleistości

Rewelacyjny pomysł! Na pewno wypróbuję.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka