Dodaj do ulubionych

homeopatia

IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 10.05.03, 22:49
Witam,
czy znany jest Wam lek homeopatyczny - chamomilla 5 CH Vulgaris? Dostałam go
w aptece na ząbkowanie. Jak go stosować. Zgodnie z tym, co mi powiedział
farmaceuta 5 granulek 3 razy dziennie. Czy ktoś stosował ten lek i czy jest
on skuteczny?
Dziękuję za pomoc.
Obserwuj wątek
    • all2 Re: homeopatia 10.05.03, 23:27
      Leki homeopatyczne w granulkach działają wnikając przez śluzówkę jamy ustnej,
      dlatego granulki wkłada się pod język i czeka, aż same się rozpuszczą (jak
      najdłużej).
      W przypadku małego dziecka możesz rozpuścić granulki w w kieliszku z odrobiną
      wody i podać mu łyżeczką do buzi - ale staraj się zrobić to tak, żeby płyn
      obmył dziąsła, a nie poleciał od razu do gardła. Aha i nie podawaj leku przy
      jedzeniu, tylko pół godziny przed lub po.
      Chamomilla jest skuteczna na bolesne ząbkowanie. Również na inne stany zapalne
      (np. gardło), czasem na niedyspozycje żołądkowe.
      Ja swoje dziecko ( i siebie też) leczę lekami homeopatycznymi od zawsze, przy
      cięższych chorobach radzę się lekarza - praktykującego homeopaty, lżejsze i
      typowe historie opanowałam sama. Ostatnio udało mi się znaleźć środek na
      uporczywy kaszel, który po każdym przeziębieniu utrzymywał się tygodniami i nic
      z "normalnych" leków nie skutkowało. Jeden dzień zmasowanego ataku granulkami i
      kaszel stał się wspomnieniem smile
      Zawsze warto mieć w domu kilka podstawowych leków, np. Allium Cepa na katar czy
      Belladonnę na wysoką gorączkę (jedno i drugie CH5). A najważniejsze jest to że
      nawet gdy nie trafisz we właściwy lek to na pewno dziecku nie zaszkodzisz.
      • Gość: mamusia Re: homeopatia IP: *.proxy.aol.com 11.05.03, 16:52
        rozpuszczanie w wodzie dobre - ale lyzeczka tylko plastikowa !
        zla dawka - dzieci dostaja tyle kuleczek ile maja lat, czyli zabkujacy maluch 1-
        2.
        jak po 24 godzinach nie ma poprawy mozesz przestac dawac - nie ten srodek (choc
        chamomilla jest typowa n azabkowanie, symptomy rozpoznawcze _ czerwony jeden
        policzek, pogorszenie ok. 22.00)
        w gre wchodzi jeszcze aconitum, belladonna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka