Gość: Klara IP: *.4web.pl 08.08.05, 18:41 No to mam problem...potrzebuję ryż do dania dla kogoś kto może przyjść za godzine, a równie dobrze i za dwie godz....No i jesli go teraz ugotuje, to jak go potem podgrzać? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: elka na parze IP: 62.111.174.* / *.crowley.pl 08.08.05, 19:11 jesli nie masz specjalnego garnka, ryż do sitka a sitko na garnek z gotującą się wodą; potrzymaj pod przykryciem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klara Re: na parze IP: *.4web.pl 08.08.05, 19:15 Ogromne dzięki - własnie o taka poradę, żeby ryz mi sie nie zamienił w klajster mi chodziło:) Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re: Dzisiaj miałem taką sytuację. 08.08.05, 19:38 Na syuchą patelnię z odrobiną wody dałem ryż, do niego 2 łyżki ostrej pasty paprykowej z tuby i 2 łyżki sosu ostrygowego. Na ostrym ogniu ciągle mieszając. Na końcu dodałem 1/2 posiekanego pęczka szczypioru i 4 (dość duże - jak orzechy włoskie) pokrojone w milimetrowe wiórki rzodkiewki. Nie dość, że kolor pomarańczowy, to ryż ciepły a i smak wzbogacony. Odpowiedz Link Zgłoś