anna335 13.08.05, 09:41 mozna zrobic bez? albo czym ja zastapic? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ba_nita Re: pasztet bez watrobki? 13.08.05, 10:16 www.kamis.pl/x.pro/ModRecipes/ShowRecipe/585/36/ Odpowiedz Link Zgłoś
caprice83 Re: pasztet bez watrobki? 13.08.05, 10:28 polecam pasztet z papryki i bakłażana, oba produkty smazymy na patelni z cebulka i czosnkiem, doprawiamy a potem miksujemy i wstawiamy w foremce do piekarnika, tak na 20-30 min. Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re:I więcej: 13.08.05, 12:42 Tutaj masz od groma przepisów na pasztety. Nawet nie wchodziłęm w szczegóły bo za dużo tego. Jeśli się nie otworzy to przejdź na stronę główną i w ichnią wyszukiwarkę wpisz słowo: pasztet. www.kuchnia.bytow.pl/szukaj.php Odpowiedz Link Zgłoś
anna335 Re: pasztet bez watrobki? 13.08.05, 15:21 to ja zrobilam tak:zamiast podgrdla dalam boczku, a zamiast watrobki - fasolke szparagowa (akurat zaprawiam ) no wiec tak, skladniki: krolik (nie wiem ile go bylo w kazdym razie calego wrzucilam) ok 0,5 kg boczku 2 duze cebule duzy seler ok 1 kg fasolki szparagowej 1 cebula czerwona marchewka, pietruszka i kawalek pora pieprz czarny ziarnisty rozmaryn galka muszkatolowa vegeta wszystko dusilam na malym ogniu pod przykryciem ponad 1,5 h potem po wystygnieciu zmellam w maszynce do miesa dwa razy, dodalam 2 jajka, sol i pieprz wymieszalam i pieklam w blaszce keksowej (wyszlo na dwie blaszki) w temp 150 st przez 1,5 h jest niezly:) Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: pasztet bez watrobki? 13.08.05, 17:21 Podałem ten link w wątku "Coś niesamowitego", są tu prapisy na rozmaite pasztety: www.przepisy-kulinarne.go-longhorn.net/ Odpowiedz Link Zgłoś