Gość: a IP: 212.244.54.* 16.08.05, 11:50 czy jak upieke muffiny w czwartek ok południa, to na sobote wieczorem bedą jeszcze smaczen? dodam, ze to na słono, wiec z fetą czy czyms Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: marghe_72 Re: muffinki świeżość IP: *.acn.waw.pl 16.08.05, 12:33 muffinki najlepsze są jeszcze ciepłe im dłuzej leża tym mniej smaczne sie robią Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fiolka Re: do marghe IP: *.devs.futuro.pl 16.08.05, 13:06 Marghe, jako do znawczyni muffinek mam do Ciebie prośbę, czy nie masz w swoich zasobach przepisu na muffinki z jagodami ? zdaje się ze gdzies kiedys obilo mi sie ze podawalas przepis na takie wlasnie muffinki tylko chyba z jagodami i czekolada a niestety nie moge znalezc, a moze sie myle... Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: do marghe 16.08.05, 13:11 zaraz znajdę ps. nie jestem znawczynią tylko amatorem :) a przepis jest chyba z Konemanna Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: do marghe 16.08.05, 13:18 zdaje sie,ze robiłam z tego przepisu tylko ddodałam mrozone jagody (ot widzisz jaki ze mnie specjalista. hehe) Z biała czekoladą (chrupiące, pyszne) 375g maki 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 125g miałkiego cukru 200g posiekanej białej czekolady 2 jaja 375ml mleka 2 łyżeczki drobno posiekanej skórki cytrynowej 160g stopionego masła 45g płatków migdałowych Wymieszać osobno suche składniki- bez migdałów, osobno mokre, następnie połączyć wszystko krótko mieszając. Nakładać do foremek do 3/4 objętości, posypać po wierzchu płatkami migdałowymi i lekko je docisnąć. Piec około 25 minut w temperaturze 210 stopni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fiolka Re: do marghe IP: *.devs.futuro.pl 16.08.05, 13:23 bardzo Ci dziękuję, mam zamiar zadebiutować muffinkowo a że mam jagody to z jagodami. A przepisy które podajesz bardzo sobie cenię i nieraz z nich korzystałam pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fiolka Re: Marghe dziękuję IP: *.devs.futuro.pl 16.08.05, 22:40 debiut udany, wyszły śliczne muffinki i bardzo smaczne, dzięki Odpowiedz Link Zgłoś