Gość: zuzka IP: 212.122.214.* 27.08.05, 22:15 witam wszystkich serdecznie-poszukuje przepisu na sos smietanowy do pizzy carbonara,bo nie bardzo wiem czy zagotowac ta smietane przed wylaniem na placek czy nie?Prosze o podpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aquarius1980 Re: pizza carbonara 27.08.05, 22:41 W telepizzy używają zwykłej bardzo tłustej i bardzo gęstej śmietany. Rozsmarowują ją na surowym cieście, posypują serem i nakładają resztę składników. To nie jest żaden specjalnie przygotowywany sos. Odpowiedz Link Zgłoś
lolajna7 Re: pizza carbonara 05.09.05, 12:38 No właśnie - ja kiedyś tak sobie kombinowałam i jako że często robię (i bardzo lubię) spaghetti alla carbonara zrobiła coś podobnego na pizzę (czyli roztrzepane jajko do tego śmietana 30%) ale niestety na pizzy ten sos mi się zważył (chociaż mimo tego był dobry). Następnym razem spróbuję samą śmietanę :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wdr Re: pizza carbonara IP: *.unicity.pl / *.unicity.pl 05.09.05, 23:56 bardzo mi przykro ale w klasycznej Carbonarze nie ma smietany a to co gdzies tam jadacie to falsyfikat tylko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brutal Re:Dokładnie - skąd niby smietana? IP: *.gdynia.mm.pl 06.09.05, 00:07 www.lacarbonara.it/2.html www.makaron.website.pl/przepis/archiwum/2000002.html co prawda do makaronu ale sos jest sosem. Odpowiedz Link Zgłoś
lolajna7 Re: pizza carbonara 06.09.05, 07:29 Ale za to bardzo smaczny falsyfikat ;-) Odpowiedz Link Zgłoś