Gość: kaba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 21:15 Jeśli tak, proszę o wskazówki i porady. Czy pierko trzeba czymć wzmocnić żeby nie przygniotło parteru? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
igrazka01 Re: Tort piętrowy. Robił ktoś? 02.09.05, 11:56 Osobiście robiłam i wyszedł mi nieźle. Dół (biszkopt z dużej tortownicy), pierwsze piętro (mała tortownica) i drugie piętro (mała tortownica, a biszkopt wycięty). Nie wzmacniałam kolejnych warstw, nic się nie zapadło i wyglądało rewelacyjnie (niestety nie mam zdjątka. Po bokach zrobiłam girlandy z tradycyjnego kremu (masło, żółtka, cukier puder, kakao, olejek, dodały mu elegancji. Życzę powodzenia w twórczości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaba Re: Tort piętrowy. Robił ktoś? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.05, 12:51 Dzięki za opowiedź. A masa przekładkowa była tradycyjna maślana? Ja chcę zrobić rafaello, boję się, że śmietana może nie utrzymać. Odpowiedz Link Zgłoś
igrazka01 Re: Tort piętrowy. Robił ktoś? 02.09.05, 18:38 SOrry, że tak późno. MNasa była tradycyjna, ale myślę, że rafaello powinno wytrzymać. Pozdrawiamk . Odpowiedz Link Zgłoś