madzilka 04.09.05, 10:28 Jaka surówka pasuje, jest najlepsza do wołowiny w sosie chrzanowym? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jacek1f odpadaja sałaty z vinegretem, bo chrzan jest... 04.09.05, 11:33 Jeżeli musi być surówka - bo normalnie do sosu chrzanowego, to buraczki na ciepło IMHO najlepsze - to tarta marchewka, seler, jabło - i t podobne kombinacje. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulek_mysiulek Re: odpadaja sałaty z vinegretem, bo chrzan jest. 04.09.05, 12:08 Ja dziś do zrazów podaję taką: Kapusta pekińska jabłko (w kosteczkę) cebula ( w kosteczkę) śliwki suszone (w paski) dwie łyżki majonezu 2 łyżki śmietany sok z cytryny sól,pieprz Odpowiedz Link Zgłoś
hasufl Re: odpadaja sałaty z vinegretem, bo chrzan jest. 05.09.05, 08:47 Wydaje mi sie, ze spokojnie do wolowiny mozna podawac tzw.(przeze mnie ) zimne surowki. Jesli chodzi o podanie kapusty pekinskiej z majonezem, ale np. bez dodatku cebuli to mozna tak: dosc drobno poszatkowana kapusta pekinska starte na dutych oczkach jablko starta na takich samych oczkach marchewka troche soku z cytryny pol lyzeczki cukru dla przelmania smaku troche oliwy z oliwek czubata lyzka majonezu pieprz ( z sola ostroznie, bo majonez jest juz doprawiony) Odpowiedz Link Zgłoś