Dodaj do ulubionych

z jakiej margaryny krem do tortu?

15.09.05, 08:25
Zawsze robię kremy z masła i tylko masła. W najbliższą sobotę wśród gości
będę miała alergików, którzy nie moga nic co z mleka i jego produktów. W tej
sytuacji postanowiłam zastąpić masło margaryną, tylko którą wybrać, aby
specyficzny "margarynowy" smak i aromat były jak najmniej wyczuwalne, a krem
zjadliwy?
Obserwuj wątek
    • Gość: Henia Re: z jakiej margaryny krem do tortu? IP: *.europe.hp.net 15.09.05, 08:32
      a moze w ogole zrezygnuj z kremu tluszczowego i zrob cos na ksztalt tortu
      Sachera, przekladanego tylko dzemem i z polewą czekoladową?
    • Gość: Henia Re: z jakiej margaryny krem do tortu? IP: *.europe.hp.net 15.09.05, 08:34
      jeszcze przepis na tort Sachera:
      kobieta.gazeta.pl/kuchnia/2,54041,,,,34430514,P_KOBIETA_PRZEPISY.html
    • Gość: mgosia4 Re: z jakiej margaryny krem do tortu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.05, 09:07
      Zastanawiałam się nad tym, ale chciałabym zrobić dzieciakom frajdę - wiem,że na
      widok kremu oczy im się świecą i tylko czekają na informację czy mogą go jeść,
      zwykle niestety nie... :(
      • Gość: Henia Re: z jakiej margaryny krem do tortu? IP: *.europe.hp.net 15.09.05, 12:16
        no tak, jak dla dzieci to musi byc krem bo inaczej poczują się strasznie
        oszukane. Mysle ze smak margaryny skutecznie zabije dobrej jakosci kakao lub
        gorzka czekolada o dużej zawartości kakao, rozpuszczona i dodana do kremu.
    • Gość: JA Re: z jakiej margaryny krem do tortu? IP: 81.210.69.* 15.09.05, 10:01
      kAŻDA MARGARYNA JEST WSTRĘTNA!!!Dlatego kupne torty są niestrawne.Jej mak jest
      w stanie zabić tylko alkohol.ale jeśli to tort dla dzieci to chyba odpada?
      Proponuję"wkręcić"jakieś aromatyczne owoce typu malinki lub banany.
    • Gość: szadoka Re: z jakiej margaryny krem do tortu? IP: 212.160.172.* 15.09.05, 10:47
      ja uzywam zwyklej Kasi. Ostatecznie to ma byc frajda dla dzieciakow a
      gwarantuje Ci, ze one nie beda rozwodzic sie nad subtelnymi roznicami w smaku i
      wyzszoscia margaryny nad maslem.
      Moje dziecko tez nie moze jest masla ani nic z mleka...
      • Gość: donia Re: z jakiej margaryny krem do tortu? IP: *.icpnet.pl 17.09.05, 15:49
        Popieram: KASIA naprawdę nie ma posmaku margaryny w kremie, można dodać kawę
        rozpuszczalną (oczywiście rozpuszczoną, a ciasto do tego kremu zrobić orzechowe.
        Czyli mamy tort orzechowy z kremem kawowym.
        Jajka do kremu ubijać na parze.
    • Gość: kola Re: z jakiej margaryny krem do tortu? IP: 212.160.234.* 15.09.05, 12:31
      ja używam palme ciemne opakowanie z murzynkiem -nie jest zła
    • ka_thy Re: z jakiej margaryny krem do tortu? 15.09.05, 12:53
      Ja kremy do tortów robię z Maryny. I o ile nie toleruję nawet grama margaryny
      do smarowania pieczywa czy jako dodatku do innych potraw smażonych czy
      gotowanych to w torcie krem z Maryny mi smakuje lepiej niż z masła. Polecam
      Marynę, niestety nie wszędzie do dostania.
      • Gość: kama Re: z jakiej margaryny krem do tortu? IP: *.chello.pl 15.09.05, 12:56
        Polecam dobre masło roślinne
    • sinistra80 masło roślinne 16.09.05, 20:56
      IMHO lepiej nadaje sie na kremy od zwykłego masła.
      Ja też nie mogę masła, ale mi tego nie brakuje, bo go nie lubię. Ale mleka to
      bym się napiła....Wrrr, alergie
      • Gość: Anka Re: masło roślinne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.05, 20:21
        najlepsza jest Palma z murzynkiem na opakowaniu, ciasta i kremy zawsze
        wychodzą, a poza tym nie jest droga jak Kasia
        • Gość: anka Re: masło roślinne IP: 192.168.2.* / 213.199.252.* 17.09.05, 20:43
          Ja zawsze wyczuwam Kasię ,Palmę w kremie...ale ostatnio sprawdziłam sposób
          mojej koleżanki
          1/2 masła i 1/2 margaryny BIELSKIEJ rewelacja !!Gwarantuję
          Ta margaryna nie ma smaku margaryny i daje 3 razy większą puszystość kremu...
          Spróbujcie...na prawdę nie pożałujecie.
          Odkąd ją odkryłam innej nie używam.
          Koleżanka daje samą bielską...też mozna
    • Gość: Wyga Re: z jakiej margaryny krem do tortu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.05, 18:19
      Witam.Już długo przerabiam ten problem.Biszkopt przekładam musem jabłkowyma
      całe ciasto polewam grubo czekoladą. Daję słowo dzieciaki się zajadają.No i
      migiem zrobione. Pozdrawiam
    • mgosia4 Re: z jakiej margaryny krem do tortu? 19.09.05, 10:40
      Bardzo dziękuję Wam za pomoc. Użyłam do kremu palmy, a sam krem był ananasowy
      (budyń ugotowany na soku ananasowym) ze sporym dodatkiem soku z cytryny i
      kawałkami ananasa. Do dekoracji oprócz kremu, użyłam krążków ananasa i
      galaretki cytrynowej. Wyszło fajnie, nie było za słodko, smakowało i dzieciom,
      i dorosłym.
      W moim przypadku nie mogły wchodzić też w grę takie dodatki jak: orzechy,
      jabłka, kakao, brzoskwnie, banany, czekolada i kilka innych, bo dzieciaki też
      uczulone - dlatego miałam spory problem z tym tortem, ale udało się.

• Gość: kasiek Re: z jakiej margaryny krem do tortu? IP: *.crowley.pl 19.09.05, 12:11
        uważaj na margaryny,niektóre zawierają serwatkę, np. Kasia, jeśli dzieci są
        alergikami powinny jej jeść
      • Gość: Pati Re: z jakiej margaryny krem do tortu? IP: *.play-internet.pl 10.03.18, 11:56
        Palma zawiera mleko
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka