syshda 15.09.05, 12:30 Podpowiedzcie do czego mozna uzyc cebuli cukrowej. Z gory dzieki za wskazowki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
brunosch Re: Cebula cukrowa 15.09.05, 12:58 najlepsza zupa cebulowa to z takiej właśnie Odpowiedz Link Zgłoś
syshda Re: Cebula cukrowa 15.09.05, 13:24 Lubie zupe cebulowa, wiec wyprobuje wersje z cebula cukrowa. CC, ktora jest u mnie w sklepie ma glowki niewiele mniejsze od strusiego jaja. To normalne czy to jakies mutanty? Odpowiedz Link Zgłoś
brunosch raczej normalne :D 15.09.05, 13:55 ale spomiędzy nich wybierz te mniejsze, wielkości piłki tenisowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bety Re: Cebula cukrowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 01:03 robiłam z niej zupę cebulową jest pyszna z dodatkiem winka i koniecznie tymianek najlepiej świeży mniammmm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Babet Re: Cebula cukrowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 07:54 A jak wygląda cebula cukrowa? Czy różni się wyglądem od normalnej? Odpowiedz Link Zgłoś
betsypetsy Re: Cebula cukrowa 16.09.05, 08:40 Właściwie to jest taka sama z wyglądu jak cebula zwykła no może trochę bielsza ale ma dużo cukru w sobie Odpowiedz Link Zgłoś
magda-fl Re: Cebule/onions 17.09.05, 11:55 Ja cebulę cukrową daję do przeróżnych surówek i sałatek albo po prostu na kanapki z pomidorem. Pycha :) Szkoda tylko, że np w Krakowie ciężko ją kupić... Odpowiedz Link Zgłoś
syshda Re: Cebule/onions 17.09.05, 12:30 Ja jestem w szoku, bo w moim malym sklepie osiedlowym od niedana jest do wyboru cebula: zwykla, czerwona, biala i cukrowa. Do tego czasami szalotka. Dzieki Wam mam juz jakies pojeciue w kwestii cebuli cukrowej, ale co z biala? Do czego mozna jej uzywac? Odpowiedz Link Zgłoś