Dodaj do ulubionych

TVN style - przerazilam sie

IP: *.net.euron.pl 17.09.05, 22:52
Przełączalam dzis kanaly w tv i natknelam sie na jakis program w tvn style, w ktorym dwie raczej mlode panie gotowaly. To co zoabczylam spowodowalo ze "szczeka mi opadla". Otoz pani nr1. przygotowywala rybe smazona w panierce. i jako przypraw uzyla : VEGETA i sok z cytryny (jak to ujela z cytryna ostroznie zeby vegeta nie splynela. Po chwili druga pani przygotowywala szpinak i zgadnijcie czym go w pierwszej kolejnosci doprawila. Jak nie trudno zgadnac oczywiscie VEGETA. Tego juz nie wytrzymalam i przelaczylam, balam sie co bedzie dalej :).
Przynajmniej wiem ze juz nigdy nie obejrze tego programu :D
Obserwuj wątek
    • aniutek Re: TVN style - przerazilam sie 17.09.05, 23:40
      heheheh Te Panie "Swietnie " gotowaly po prostu ;)
      • Gość: sween Re: TVN style - przerazilam sie IP: *.net.euron.pl 18.09.05, 00:02
        tak sie zastanawiam czy to byl program kulinarny, czy moze program o zupelnie innej tematyce,a gotowanie bylo tylko dodatkiem. Jesli to pierwsze to juz chyba nigdy nie wlacze TVN Style :D
        • Gość: lu Re: A Ty co?Na jakim świecie żyjesz? IP: 200.58.164.* 18.09.05, 00:23
          Producent vegety sposnsoruje program kulinarny w komercyjnej TV i to Cię oburza?
          Paskal z uporem maniaka stosuje produkty Knorra, śmietany nie mające ze
          śmietaną nic wspólnego itp. Vegeta to mieszanka rozdrobnionych, suszonych
          warzyw z solą i glutaminianem sodu. Można ją zdrobić w domu bez polepszacza
          smaku, a wyrób "śmietanopodobny" nie. Otwórz dziecko szerzej oczy. Żyjesz w
          świecie komercji i to się nie zmieni na pewno.
          • Gość: sween Re: A Ty co?Na jakim świecie żyjesz? IP: *.net.euron.pl 18.09.05, 00:35
            Wiesz cio, wiem kto sponsoruje program pascala rowniez mnie to delikatnie irytuje, ale on czasem potrafi naprawde cos fajnego ugotowac i nie zawsze uzywa tych produktow. W programie na tvn style panie wygladaly na straszne amatorki, i niekoniecznie musialy bys sponsorowane przez vegete, nie bylo tam zadnego opakowania z nazwa, tylko sypaly ja z przezroczystej miseczki (zwykle gdy ktos reklamuje jakis produkt to wyjmuje go z firmowego opakowania, tak jak to robi np pascal).
            Dla mnie ten program mial zenujaco niski poziom dlatego o nim wspomnialam. Owe panie nie uzywaly ZADNYCH przypraw poza wegeta (przynajmniej w tej czesci ktora ja widzialam). A kazdy przyzwoity program kulinarny nawet sponsorowany przez jakas firme nie pozwolilby sobie chyba na to bo to by bylo po prostu smieszne. Tak jakby Pascal przygotowując potrawy uzywal tylko kostek rosolowych, ramy do smazenia, i pseudosmietany. Wyluzuj troszke ;)
            • Gość: kamil Re: A Ty co?Na jakim świecie żyjesz? IP: *.gtconnect.net 18.09.05, 09:15
              Gość portalu: sween napisał(a):
              <Pascal przygotowując potrawy uzywal tylko kostek rosolowych, ramy do s
              > mazenia, i pseudosmietany. Wyluzuj troszke ;) >
              Używa. Oprócz tego bardzo niewiele. Rama nie nadaje się do smażenia. Programu
              nie dooglądałaś więc sama wyluzuj. Czytając tytuł książki nie zna się jej
              treści, ale zrónać ją z ziemią można jak najbardziej.
              • invicta1 Re: A Ty co?Na jakim świecie żyjesz? 18.09.05, 09:30
                bo program Pascala bezczelnie z uporem maniaka kaleczącego straszliwie
                polszczyzne jest ogólnie denny
                • Gość: asshanti Re: A Ty co?Na jakim świecie żyjesz? IP: 194.177.131.* 18.09.05, 10:09
                  I w żadnym sklepie nie wiedzą co to jest mongo. Za każdym razem gadają, że nie
                  widzieli tego psa lub, że Mongołów w Polsce jak na lekarstwo ale nie w
                  warzywniczym.
    • e_katt właśnie leci - "Polska od kuchni"..... 18.09.05, 11:03
      solę w sosie kurkowym spsuły vegetą.
      ;-///
      • e_katt obrazowo: 18.09.05, 11:10
        Dwie panie (prowadząca + jakaś pani gotująca, z Kazimierza n.Wisłą):
        smażą solę,
        duszą kurki,
        duszą szpinak.

Osobno każde.

Do każdego, z osobna, vegeta..
        Danie, które na początku nazwały 'solą z kurkami' powinny nazwać 'sól z
        vegetą'.
        ;-/
        • ba_nita Re: Kontakt do programu: 18.09.05, 12:36
          widzowie@tvn.pl
          nie omieszkałem się zapytać czy aż tak schudła polska półka z przyprawami, że
          mieści się w jednej, niebieskiej, lub czerwonej torebce i jak to zrobić bo u
          mnie duża szuflada i kilka niemałych półek nie wystarczają.
    • linn_linn Re: TVN style - przerazilam sie 18.09.05, 14:06
      Sponsor sponsorem, ale uwaga "ostroznie z cytryna, zeby vegeta nie splynela" to
      juz nie kuchnia, a kabaret.
    • Gość: rybojad ryby z wegetą są świetne!!! IP: *.chello.pl 18.09.05, 18:04
      każdą rybę robię z wegetą i wzzystkim smakuje, wam też by posmakowały
      • Gość: a_pewnie Re: ryby z wegetą są świetne!!! IP: *.sbb.co.yu 18.09.05, 18:08
        Bo zawsze jest ten sam smak: vegety. Dziękuję, postoję.
        • Gość: kristi Re: ryby z wegetą są świetne!!! IP: *.acn.waw.pl 18.09.05, 22:05
          obawiam sie, ze jest gorzej niz myslicie. tzn, ze nie bylo zadnego sponsora
          tylko te panie po prostu lubia wegete...
          swoja droga nie moge patrzec na ten program. takie piekne krajobrazy, takie
          ciekawe dania (mam na mysli glownie kaszuby), tacy mili goscie, a wszystko
          sp..aprane przez prowadzaca, ktora nie ma pojecia o gotowaniu, jest potwornie
          niezgrabna kiedy probuje pomagac w gotowaniu, nie mowi niczego ciekawego, ma
          sztuczna mimike... eh dlugo by jeszcze wymieniac. jak wlaczylam dzis na chwile
          maklowicza, o ktorym tu juz nie raz byla mowa, to odczulam ogromna ulge.
          Maklowicz moze sie podobac badz nie, ale swoje juz przed kamera ugotowal .... i
          zjadl. Fachura ;)
          • jesienna100 Re: ryby z wegetą są świetne!!! 18.09.05, 23:11
            maklowicz niech sie nauczy noza trzymac bo go prawdziwi kucharze ogladac nie
            mogą, fachura to on jest ale dla nie-fachur, a Pascal zmienil spojrzenie na
            kuchnie w polsce o 180 stopni, fajnie ze maklowicz podrozuje ale co z tego jak
            karaibskich skladnikow oprocz wawy nigdzie nie znajde w polsce...a z drugiej
            strony nie nawidze tlustego zarcia kresowego, wiec z calym szacunkiem ale
            Pascal poprostu umie ugotowac cos super zdrowego i smacznego z tego co znajde w
            sklepie za rogiem, no i glupi nie jestesmy wiadomo ze lepiej dobra smietane
            uzyc niz rame ...a swoją drogą unia nam takie normy narzuci ze w wielkich
            restauracjach wszystko na knorze bedziemy gotowac bo wywary z kosci we francji
            juz są zabronione i stosuje sie juz tam masowo suche sosy..firm miedzy innymi
            knorrowatych.
            • linn_linn Re: ryby z wegetą są świetne!!! 18.09.05, 23:15
              Jeszcze jedne powod, aby w domach gotowac jednak inaczej...
            • Gość: hurricane Re: ryby z wegetą są świetne!!! IP: *.block.alestra.net.mx 18.09.05, 23:18
              jesienna100 napisała:
              <ble, ble, ble, ble>
              Srali muchi będzie wiosna. Makłowicz po wielekroś powtarzał, że jest smakoszem
              a nie kucharzem. Wolno mu nawet odciachać sobie palucha i wrzucić do wywaru.
              Pascal miech szuka swojego "Mongo" i recepty na naturalność bo jest w czasie
              programu sztuczny jak produkty, które wykorzystuje.
              • Gość: kristi Re: ryby z wegetą są świetne!!! IP: *.acn.waw.pl 19.09.05, 17:26
                no tak, wiedzialam, ze zaraz bedzie ze maklowicz nie dobry jest... eh
              • jesienna100 Re: ryby z wegetą są świetne!!! 19.09.05, 19:47
                ja nie oceniam naturalnosci w tej dyskusji a "fachowosc" i wiarygodnosc
                kucharza..a naturalnosci oceniac nie mozna nie wiedząc jaki ktos jest poza
                ekranem ...
    • linn_linn Re: TVN style - przerazilam sie 18.09.05, 22:33
      Prawem rynku jest takze fakt, ze nie wszyscy potencjalni klienci lubi byc
      traktowani jak idioci. Dla zasady nie kupia produktu, a zatem reklama staje sie
      antyreklama. Sponsorowanie mija sie z celem. Kogos zacheci, wielu zniecheci. A
      fakt placenia nie zwalnia od obowiazku myslenia...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka