reniferek6 25.09.05, 23:04 Bardzo proszę o przepis na buraki do słoików.Chodzi mi o wersję podstawową ,żeby potem można zrobić sałatki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: moniqva Re: Buraki na zimę IP: *.adsl.net.t-com.hr 29.09.05, 15:59 ja robie gotowa salatke. gotuje buraczki, obieram, kroje w cienkie krazki, zalewam zalewa (woda, ocet, sol i cukier), kilkanascie godzin musza "odstać" w tej zalewie, a potem do sloikow. Odpowiedz Link Zgłoś
jollka2 Re: Buraki na zimę 29.09.05, 16:05 Nie wiem, czy takie mogą być? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=777&w=29330157 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria Re: Buraki na zimę IP: *.wa-wa.inpoland.pl 29.09.05, 20:40 Dobrze wyszorowane małe buraczki ugotować do miękkości. Odstawić do wystudzenia w wodzie w której się gotowały [najlepiej zostawić w wodzie na noc]. Następnie obrać ze skórki i zetrzeć na grubej tarce jarzynowej. Doprawić solą i octem z czerwonego wina. Napełnić słoiki i pasteryzować ok. 20 minut. Tak przygotowane buraczki są doskonałe do sałatek na zimno, jak i na gorąco z zasmażką jako jarzynka. Maria Odpowiedz Link Zgłoś