Gość: karolinna IP: *.server.ntli.net 01.10.05, 15:59 robilam domowy jogurt ale temperatura sie nie utrzymala i rano okazalo sie ze zamiast jogurtu wyszla woda z krupami. czy moge to jescze raz podgrzac? moze da sie jescze z tego cos zrobic? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
linn_linn Re: pytanie o domowy jogurt 01.10.05, 16:03 A jogurt byl mozliwie najlepszej jakosci? Wychodzi cos takiego z jogurtu chudego lub starego. Po zrobieniu i schlodzeniu tzreba go jeszcze wstawic do lodowki. Dopiero tam nabiera odpowiedniej konsystencji. Co do temperatuty, ja uzywam jogurtownicy, wiec trudno mi cos powiedziec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agniesyka Re: pytanie o domowy jogurt IP: *.dip.t-dialin.net 01.10.05, 21:14 Ja robie jogurt w termosie, ale kupuje bakterie jogurtowe. Z kupnego jogurtu mi nigdy nie wychodzilo. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: pytanie o domowy jogurt 02.10.05, 09:07 Ja robie z jogurtow wloskich: zadnych problemow. Odpowiedz Link Zgłoś
makoz14 Re: pytanie o domowy jogurt 02.10.05, 09:11 Ja robię w jogurtownicy z mleka w kartonie i jogurtu Bakomy. Zawsze wychodzi dobry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cytryna Re: pytanie o domowy jogurt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.05, 17:33 potwierdzam to co napisała makoz14,szkoda tylko,że jogurtownica się popsuła, nowej nigdzie nie można kupić,wielka szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
skarolina Re: pytanie o domowy jogurt 02.10.05, 20:21 Gość portalu: cytryna napisał(a): > potwierdzam to co napisała makoz14,szkoda tylko,że jogurtownica się popsuła, > nowej nigdzie nie można kupić,wielka szkoda. tinyurl.com/clg5o tinyurl.com/77phm Tutaj i nowe i używane :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewaa Re: pytanie o domowy jogurt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.05, 19:38 a ja robiłam z mleka w kartonie(ale nie UHT!)i kilku łyżek jogurtu Danona, wymieszałam i owinęłam kołdrą . wyszedł idealny. Odpowiedz Link Zgłoś
hasufl Re: pytanie o domowy jogurt 02.10.05, 21:24 A czy ktoś może podać mi przepis na domowy jogurt z mleka w kartonie (UHT), nigdy nie robiłam sama jogurtu? Odpowiedz Link Zgłoś