Dodaj do ulubionych

Praska do czosnku

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.05, 20:56
Błagam Was Kochani.Pomozcie mi w zakupie dobrej praski do czosnku /taka która
wyciska a nie gniecie/.Mam małą kolekcję tychże ale szlak mnie trafia jak mam
przecisnąć czosnek .Bardzo proszę o podanie w jaki sposób to robicie,jakąś
marke czy co.Serdeczne dzięki.Pozdrowienia.
Obserwuj wątek
    • atunia Re: Praska do czosnku 01.10.05, 20:58
      Dla mnie rewelacją jest ta z ikei.

Atunia
      • Gość: BetsyPetsy Potwierdzam: najlepsza z Ikei IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.05, 21:08
        Ja także miałam kolekcje prasek która zakończyła się po kupnie praski w Ikei.
        Taka metalowa gruba solidna aczkolwiek złamała mi się w niej rączka (mam
        nadzieje że trafiłam na jakąś felerna sztukę i zamierzam kupić
        następną).Polecam bo całą rodzine wyposażyłam właśnie w takie ikeowskie
        praski.Satysfakcja gwarantowana.
        • Gość: synus2 Re: Potwierdzam: najlepsza z Ikei IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.05, 21:14
          Bardzo,bardzo Wszystkim dziękuję za szybki odzew,mam nadzieję ,że uspokoję
          swoje nerwy zakupując polecaną praskę.Pozdrowienienia.Zostałam uratowana.
      • bob75rob1 Praska do czosnku - IKEA 04.10.05, 10:16
        Potwierdzam; rewleacyjna praska, która rzeczywiście wyciska a nie rozganiata i
        nic z niej nie wychodzi; używam od paru lat i nie zamienię na inną; a ponadto
        jest wytrzymała, nic sie z nią nie dzieje złego!!

Go
    • adas_wandelt Mam taką niezawodną z czasów jak do Bułgarii 01.10.05, 21:14
      jeździło się przez kawałek ZSRR (teraz patrz: Ukraina), ma w komplecie
      przetykacz do dziurek! troche wychodzi przy zawiasie, ale wkladam apiać.
      Kupiłem takie gorsze od oliwkowych jedno dla synowej i dla siebie na sezon
      letni do lasu i sprawdzaja się tylko większe ząbki trzeba kroić...
      • Gość: asiek Re: Mam taką niezawodną z czasów jak do Bułgarii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.05, 00:28
        tym z ikei po jakims czasie odpada siteczko :( juz 2 taki załatwiłam, teraz mam
        tej firmy na F z hipermarketów, była w komplecie z wydłubywaczem do resztek -
        bardzo praktyczna!
        • Gość: BetsyPetsy Re: Mam taką niezawodną z czasów jak do Bułgarii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.05, 10:08
          Fackelman to na F. Mam też taką i bokiem wszystko wyłazi.
          • Gość: synus2 Re: Mam taką niezawodną z czasów jak do Bułgarii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.05, 10:34
            Zgadzam się,Facelman /praska do kitu/.
        • w.szparag Re: Mam taką niezawodną z czasów jak do Bułgarii 02.10.05, 10:16
          >tym z ikei po jakims czasie odpada siteczko :(
          To w starego typu (też mi odpadło), ale zmieniono konstrukcje. Teraz są takie
          ze stalową wkładką. Już trochę używam i jest ok, a czosnek przeciskam dość
          często.
          • Gość: . Re: Mam taką niezawodną z czasów jak do Bułgarii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.05, 10:25
            ja mam taka z ikei, nie ma zadnej wkladki wiec chyba jest starego typu. uzywam
            od 2 lat prawie codziennie. nic nie odpadlo!
            • w.szparag Re: Mam taką niezawodną z czasów jak do Bułgarii 02.10.05, 10:42
              Może za ostro ją przyciskałem :-))
              • atunia Re: Mam taką niezawodną z czasów jak do Bułgarii 02.10.05, 10:56
                No mój mąż też złamał tę ikeowską jedną. Jedną rączkę dokładniej, jak wrzucił za
                dużo ząbków bardzo twardego czosnku. Jeden duży ząbek na raz wystarczy no i
                teraz już wolę sama wyduszać, bardzo łatwo się tym wyciska :)

Atunia
                • adas_wandelt wiadomo! co kobieca to kobieca,a nie Strongmana :) 02.10.05, 11:03
                  -sok z osinowe kołka wycisnie!
    • idka20 Re: Praska do czosnku 02.10.05, 11:44
      a ja mam zwykla z Tesco i jest rewelacyjna :) (nie wiem jaka to firma, bo juz dawno wywalilam kartonik, ale kupiona w tesco)
      • Gość: cytryna Re: Praska do czosnku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.05, 17:28
        a ja mam praskę kupioną na targu od Ruskich za 3 zł, używam około 10 lat
    • jowas Re: Praska do czosnku 02.10.05, 17:53
      Ja mialam z Ikei niecaly miesiac - odpadlo sitko. Teraz kupilam od Ruskich i
      jest super, moze z wygladu tandeta, ale zadanie spelnia.
    • Gość: ewana Re: Praska do czosnku IP: *.chello.pl 02.10.05, 22:51
      Ja wykończyłam trzy "firmowe" (każda wystarczyła na kilka razy)co zważywszy na
      cenę było dość wkurzające. Trzy lata temu nabyłam na bazarku od naszych
      wschodnich sąsiadów taką za 2-3 zł. Nie jest zbyt piękna ale posłuży mam
      nadzieję jeszcze długo.
    • ampolion Re: Praski do czosnku 02.10.05, 23:36
      Najrozmaitrze, popatrzeć warto:
      sauviura.notlong.com
      • Gość: sony Re: Praski do czosnku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.05, 10:12
        lubie te praski z IKEI z uwagi na ich estetykę. W dwóch złamałem rączkę i w
        dwóch wycisnąłem denko (oczywiście na przełomie dłuższego okresu czasu). Te
        aktualnie co sa sprzedawane mają faktycznie stalowy koszyczek więc
        prawdopodobnie wytrzyma dłużej.
    • Gość: teresai Re: Praska do czosnku IP: *.chello.pl 04.10.05, 12:03
      Też miałam wyciskarki z Ikei (sztuk 2)i w obu odpadło denko :-).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka