Dodaj do ulubionych

Ryby DALEKOMORSKIE

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.05, 07:04
czy ktoś orientuje sie, jakie gatunki ryb są dalekomorskie :)
Byłam u lekarza i zalecił mi jeść tylko takie, ale ja nie wiem, jak się one
nazywają. Proszę o pomoc.
pzdr
Obserwuj wątek
    • samo Re: Ryby DALEKOMORSKIE 10.10.05, 08:46
      Śledzie,sardynki,szprotki,halibut,makrela,łosoś norweski.
      • Gość: Ca Re: Ryby DALEKOMORSKIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.05, 10:54
        ok, a blskomorskie? w czym jest różnica
        • Gość: ja bliskomorskie zawierają... IP: *.129.1511G-CUD12K-02.ish.de 10.10.05, 11:03
          więcej szkodliwych substancji, jako że Bałtyk jest najbardziej zanieczyszczonym
          morzem.
          • linn_linn Re: bliskomorskie zawierają... 10.10.05, 11:24
            Tez mysle, ze lekarzowi chodzilo wlasnie o stopien zanieczyszczenia wod...
            • Gość: Alcest a swoją drogą ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.05, 11:45
              a swoją drogą na przyrodzie w klasie VI lub VII
              szkoły podstawowej uczą o tym
              .... kiedyś przynajmniej uczyli

• Gość: ANia Re: a swoją drogą ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.05, 11:48
                no tak,ale skąd ja mam wiedzieć, czy makrela była wyłowiona blisku brzegu czy
                daleko, głównie chodzi mi o to, czy są gatunki ryb KTÓRE Tylko występują daleko
                od brzegu :)
                • Gość: ja np. łowione na pn.Atlantyku, IP: *.129.1511G-CUD12K-02.ish.de 10.10.05, 12:34
                  czarniak (gatunek dorszowatych, w Niemczech jako Seelachs sprzedawany),
                  karmazyn, halibut, łosoś kanadyjski
                  • Gość: Ania Re: np. łowione na pn.Atlantyku, IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.05, 12:57
                    Dziękuję bardzo :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka