Gość: Aga IP: *.mikolow.net 01.11.05, 16:43 BARDZO DOBRY SERNIK, SZYBKI DO ZROBIENIA I NIE DROGI.SERNIK PALCE LIZAC:))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ona Sernik z brzoskwiniami IP: 77.193.64.* 20.12.07, 14:31 za duzo cukru!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
amel22 Re: Sernik z brzoskwiniami 20.12.07, 20:35 3 szklanki cukru pudru to lekka przesada na 2 kostki sera.Ludzie jak umieszczacie jakiś przepis to sprawdzajcie 2 razy,gdyż szkoda surowców. Odpowiedz Link Zgłoś
kinia.0 Re: Sernik z brzoskwiniami 21.12.07, 14:08 Ja mam podobny przepis ,podobny bo w moim jest jedna szklanka cukru a nie trzy. Odpowiedz Link Zgłoś
kinia.0 Re: Sernik z brzoskwiniami 21.12.07, 14:29 Mam jeszcze jeden mało pracochłonny przepis na sernik i równie pyszny.Składniki na ciasto:2 szkl mąki,1/2 łyżeczki proszku do pieczenia,1/2 margaryny,1 jajko,3/4 szkl cukru pudru- zagnieść,rozwałkować i wyłożyć spód blachy.Składniki masy serowej:1 kg sera mielonego,2 całe jajka,4 żółtka białka ubite na sztywno,1 szkl cukru pudru 2,5 szkl mleka,1/2 szkl oliwy,1 budyń śmietankowy ,zapach śmietankowy lub cytrynowy.Wszystkie składniki zmiksować i wylać na ciasto i piec godzinę 20 min.Ser będzie bardzo rzadki po zmiksowaniu ale tak ma być ,po upieczeniu będzie bardzo delikatny,niebo w gębie.Przepis wypróbowanySmacznego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KM Sernik z brzoskwiniami IP: 80.54.43.* 30.12.07, 19:00 2 kostki sera białego, widziałam różne kostki z twarogiem, proszę podać ile dkg.... Odpowiedz Link Zgłoś
atina5 Sernik z brzoskwiniami 05.01.08, 22:10 Witam! Ciekawe przepisy z ktorych chetnie korzystam. Lubie dobre ciasta !Jest tylko jeden problem w przepisach; np "dwie kostki sera".Nie mieszkam w Polsce i nie wiem co to KOSTKI sera???? Ile tego sera??? kilogram? czy jak??no i JAKI ser??Pozdrawiam Anita Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gonia Sernik z brzoskwiniami IP: *.olsztyn.mm.pl 22.03.08, 19:43 Sernik jest naprawde bardzo dobry,tani i szybko mozna go zrobic:):) hmm jest jedno ale.Moim zdaniem powinno byc 2 szklanki cukru pudru a nie 3 bo jest troszki za slodki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: becia Re: Sernik z brzoskwiniami IP: *.leon.com.pl 22.03.08, 21:14 Na 1/2 kg sera wystarczy szklanka cukru (ja nawet daję mniej). Kostka sera to przeważnie 1/4 kg, ale, niestety, spotkałam się z 200 g kostkami - powoli robi się z nimi to, co z kostką masła, więc trzeba uważać. Odpowiedz Link Zgłoś