Dodaj do ulubionych

cyganskie patelnie

IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 07.10.02, 20:15
Odkryłem taką niedawno na działce. Dobrze wypalona. Smaży się idealnie.
Niestety tylko jedna i niezbyt duża. A przydałyby się jeszcze ze dwie różnych
rozmiarów. Czy można to gdzieś jeszcze kupić? Przecież to sto razy lepsze od
tych teflonów, zepterów i innych wynalazków!
Obserwuj wątek
    • deotyma23 Re: cyganskie patelnie 07.10.02, 21:54
      mam takie 3 w domu - różnych rozmiarów i są naprawdę dobre.
      Ja swoje kupiłam w Warszawie- tu mieszkam- sprzedają je Cyganie i przyznam że
      trafiłam na nich w Centrum a dokładniej koło Sezamu i chyba to było na jesieni.
      Pozostaje Ci namierzyć jakiś Cyganów bo w sklepie na to cudo nie trafisz.
      Pozdr.
      • Gość: skwara Re: cyganskie patelnie IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 08.10.02, 00:53
        otóż to, niestety. Mieszkam w Poznaniu, a tu się ich nie spotyka ostatnio.
        • Gość: skwara Re: cyganskie patelnie IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 08.10.02, 01:36
          Moja mama ma też świetną żeliwną brytfannę. Jest starsza ode mnie (brytfanna,
          oczywiście, chociaż mama też :))) Jest idealna - wszystko w niej wychodzi. Mam
          nadzieję, że mi ją kiedyś przekaże w spadku. To kolejny przykład na to, że
          stare, dobrze zrobione naczynia, są bezcenne. Dzisiaj się takich nie robi
          • Gość: sz Re: cyganskie patelnie IP: 213.77.18.* 11.10.02, 13:24

> stare, dobrze zrobione naczynia, są bezcenne. Dzisiaj się takich nie robi

oczywiscie ze t a k

mamy zeliwna brytfanke
            mamy kocioł kuprowy (cuprium-miedziany) na 50 litrow do smazenia powidel
            FakTheZepter
            • Gość: leo Re: cyganskie patelnie IP: *.zgorzelec.sdi.tpnet.pl 12.10.02, 12:24
              Mojej starej patelni do dziś mi szkoda (to już 10 lat). Normalna stalowa, ale
              przez wiele lat pokryła się takim ciemnym nalotem, to było lepsze od teflonu.
              Po ślubie moja pedantyczna małżonka umyła ją jakimś nowoczesnym syfem. To był
              koniec patelni. Czy to może byc podód do rozwodu?
              • miltonia Re: cyganskie patelnie 12.10.02, 13:46
                Jak najbardziwj może. Pedanteria jest gorsza od alkoholizmu, pracocholizmu i
                wszelkich plag.
                M.
              • aankaa Re: cyganskie patelnie 12.10.02, 16:36
                drugim takim - równie celnym - powiedzeniem było: nadgorliwość (tu:
                wyszorowanie patelni, zgroza) jest gorsza od faszyzmu. Schowaj resztę cennych
                utensyliów domowych przed Małżonką !!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka