Gość: Doma IP: 217.17.33.* 15.11.05, 13:41 Słyszeliście o takim owocu? Smaczny jest? Jakaś egzotyka owocowa u mnie w domu zapanowała ostatnio :-) Obrać ze skórki? Nie wiem, pierwszy raz go widzę na oczy.Co wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ba_nita Re: Owoc Kaki? 15.11.05, 13:42 www.biology.pl/owoce_egzotyczne/My%20Webs/kaki1.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marghe_72 Re: Owoc Kaki? IP: *.acn.waw.pl 15.11.05, 13:43 inaczej szaron ponioc najlepszy jedzony na surowo z duzą iloscia cytryny pisze ponoć.. bo nie przepadam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Desi Re: Owoc Kaki? IP: *.cust-adsl.tiscali.it 15.11.05, 13:47 sa dwie odmiany tego owocu. wyglad taki sam...ale w dotyku inny. jeden nazywa sie caco vanigliato i je sie jak jablko ( bez skurki ).... inne jest bardzo miekkie i je sie lyzeczka prosto z owoca. pyszne jako drzem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maj Re: Owoc Kaki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.05, 13:46 Bardzo smaczny. Ja lubię twardawe (ale dojrzałe). Smakuje trochę jak melon, trochę jak nektarynka. Rozkrawam normalnie na 4 cwiartki i ogryzam do skórki. Odpowiedz Link Zgłoś
jollka2 hurma wschodnia, hebanowiec wschodni, persymona 15.11.05, 14:39 Kaki ma wiele nazw :) bardzo lubię w salatce owocowej np. banan, pomarańcza, jabłko, gruszka + odrobina soku z cytryny albo jogurt naturalny wymieszany z miodem. smacznego :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asa Re: Owoc Kaki? IP: 195.42.249.* 15.11.05, 15:11 ja uwielbiam tylko zawsze czekam na promocje w marketach bo drogi:) promocja jest przewaznie jak dlugo leza ale wtedy sa super dojrzale i takie lubie az sa mieciutkie jak obite. Kroje na pol najlepiej w poprzek (jesli mozna tak powiedziec:)) i wyjadam lyzeczka. mniam:) Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Owoc Kaki? 15.11.05, 16:46 Dzisiaj zjadlam 2: zwykle sa bardzo slodkie, ale te byly w sam raz. No i bez zadnej pestki. Odpowiedz Link Zgłoś
zonaniezona1 Re: Owoc Kaki? 15.11.05, 17:35 Pycha! Często do obiadu zamiast brzoskwini podają , bo moje chłopaki nie lubią warzyw. Odpowiedz Link Zgłoś
funghettino Re: Owoc Kaki? 15.11.05, 18:34 sa dwa rodzaje vaniglia: twardy i jasniejszy i drugi ciemny i miekki (nie wiem jak sie nazywa odmiana). ja lubie vaniglia, zjadam ze skorka, bez cytryny zadnej, tylko musi byc dojrzaly, bo inaczej jest gorzki w smaku. te miekkie wyjada sie lyzeczka chyba... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk UWAGA - zatwardza IP: *.jci.com 15.11.05, 23:39 ale jest bardzo smaczny i wart grzechu :-) znajoma przyniosla do pracy cala siatke... w ogrodzie jej rosna (cieply klimat) pycha, lubie jak sa jeszcze twardawe, skorki nie jem Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: To brzoskwinia jest warzywem? 16.11.05, 10:00 Raczej rezygnuje z warzyw. Zwykle jada sie i jedno, i drugie. Odpowiedz Link Zgłoś
myszz kupilam zapuszkowane 16.11.05, 18:12 i nie podeszły mi niestety, ale do drinka wlałam trochę "płynu" z puszki i całkiem nieźle wypadł ten experyment :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kajala Re: kupilam zapuszkowane IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.11.05, 18:18 puszkowe są paskudne i ani trochę smakiem nie podobne Odpowiedz Link Zgłoś
myszz Re: kupilam zapuszkowane 16.11.05, 18:24 Gość portalu: Kajala napisał(a): > puszkowe są paskudne i ani trochę smakiem nie podobne ale u mnie na prowincji innych nie ma :( Odpowiedz Link Zgłoś
armin1 Re: Owoc Kaki? 12.01.25, 22:36 Kaki? Mój organizm zareagował dość negatywnie, niepokój, nadciśnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
emilianka99 Re: Owoc Kaki? 26.02.26, 09:55 Moim zdaniem bardzo smaczny, może nawet smaczniejszy niż mango i nie ma takiej wielkiej pestki. Odpowiedz Link Zgłoś