Gość: zasmucona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.05, 13:58 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: marcin Re: łatwe ciasta bez zakalca IP: *.pgi.waw.pl 18.11.05, 14:05 5 jajek niepełna szklanka cukru ubić dolać 1 szklankę oleju wsypać 2 czklanki mąki tortowej i 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia wymieszać razem. Będzie gęste. Przełożyć do tortownicy. Na wierzchu poukładać pokrojone w 8 jabłka (śliwki, czarne jagody etc.) piec w temp. 175 st. C. Odpowiedz Link Zgłoś
skarolina Re: łatwe ciasta bez zakalca 18.11.05, 14:08 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=777&w=31962584 Żeby nie wyszło, to się trzeba mocno postarać ;), piec można również w keksówce. Odpowiedz Link Zgłoś
q_21 Re: łatwe ciasta bez zakalca 18.11.05, 14:09 Niewiem czy chodzi CI o ciasto z dodatkami np. owoców czy samo. Podam przepis na ubijane szybkie i dobre. 1 szkl. mąki zwykłej ,1/2 szkl.mąki ziemniaczej, 25 dkg margaryny, 1 szkl. cukru ,5 jaj,cukier waniljowy (2łyżeczki)1 mały proszek do pieczenia Jaja ubić z cukrem i wanilją dodać powoli przesiane mąki z proszkiem na koniec rozpuszczoną margarynę gorącą, można dodać bakalie.pieczemy w 180stopniach około 50-60 min smacznego.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zasmucona Re: łatwe ciasta bez zakalca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.05, 14:23 dzieki za szybki odzew. generalnie mam problem z ciastami zawierajacymi olej, to one zawsze wychodzą z zakalcem. Rogaliki drożdżowe, ciasta biszkoptowe wychodzą mi nie złe. Właśnie przed jakąś chwilą upiekłam babkę cytrynową i niestety też zakalec.Będąc gospodynią domową można nabawić się stresu... Odpowiedz Link Zgłoś