sivri 19.11.05, 08:47 zwracam się do Was z pytaniem drodzy forumowicze: czy bitą śmietnkę do tortu, można zabarwić, a może barwniki używane są jedynie do typowych kremów?? Dziękuję bardzo za pomoc :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gosc Re: barwienie bitej śmietany IP: *.chello.pl 19.11.05, 10:48 Jak najbardziej oczwiscie barwnikami spozywczymi.Ja juz sprawdzilam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AnkaK Re: barwienie bitej śmietany IP: *.enterpol.pl 22.11.05, 12:53 Gdzie się kupuje barwniki spożywcze? Odpowiedz Link Zgłoś
azile8 Re: barwienie bitej śmietany 22.11.05, 13:34 W sklepach spozywczych.Czesto sa to barwniki do kolorowania jaj,ale jest na nich napisane ,ze sa to barwniki spozywcze.Ja wyprobowalam i wszyscy zyja. Odpowiedz Link Zgłoś
sivri barwnik spożywczy- towar deficytowy 22.11.05, 19:53 Również miałam problemy z zakupem barwników. Moje eskapady po sklepach niestety kończyły się porażką. W osiedlowych sklepach ekspedientkom, kiedy pytałam o barwniki spożywcze, oczy robiły się jak "pięciozłotówki"; naiwnie myślałam, że dokonam zakupu w Auchan, i tu kolejna pomyłka. Wszystkie "gadżety" do ciast są, barwników nie ma. Z pomocą przyszła... Babcia, która posiadała owe dobro w kolorku czerwonym i żółtym. Teraz pilnie poszukuję zielonego lub niebieskiego : ( pozdrawiam serdecznie i życzę owocnych poszukiwań :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Abricot Re: barwnik spożywczy- towar deficytowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 20:04 Są w Tesco i Realu. Innych hipermarketów w regionie nie ma:) Ale szczerze mówiąc wachałabym się przed zjedzeniem niebieskiej bitej śmietany...:\ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: egata BARWNIKI SCHWARTAU IP: *.aster.pl 23.11.05, 11:11 W wielu sklepach np. TESCO, delikatesy BOMI, spożywczaki na bazarkach mają w sprzedaży barwniki żółty, czerwony i zielony w płynie. Są to małe (38 ml) buteleczki w cenie ok. 4 zł sztuka. Stoją zwylke w dziale galaretek, proszków do pieczenia itp. Trzeba dawać po troszku, bo są dość intensywne (np. pipetką z apteki) Jeśli chodzi o niebieski można barwić zaprawą syropową typu blue curaco-tylko wtedy nie słodzić śmietany, bo syrop słodki. Barwniki Schwartau składają się oczywiście z iluś E-cośtam, ale nie barwimy przecież na codzień. Nie dają obcego posmaku. Wspaniale nadają się też do barwienia lukru do choinkowych ciasteczek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiolka barwnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.14, 21:11 witam ja zamawiam na allegro barwniki spozywcze sa rozne kolory do wyboru :) Odpowiedz Link Zgłoś