Dodaj do ulubionych

co z 4 białek?

IP: *.piasta.pl 26.11.05, 16:38
Obserwuj wątek
    • Gość: Doma Re: co z 4 białek? IP: 217.17.33.* 26.11.05, 17:05
      Z białek - bezy oczywiście.Na każde białko 2 łyżki cukru.Białka ubić na sztywną pianę, dodać 2 łyżki cukru i ubijając dalej, aż cukier się rozpuści. Potem dodać resztę cukru i znów ubijać. Blachę wyłożyć pergaminem lub folią aluminiową i wyciskać pianę z torebki foliowej z otworkiem. Włożyć do mocno rozgrzanego piekarnika i piec aż do chwili ścięcia białka. Wyłączyć wówczas piekarnik i w zamkniętym piekarniku suszyć jeszcze ok. 2 godzin.
    • Gość: gargamel Re: co z 4 białek? IP: *.olsztyn.mm.pl 26.11.05, 18:15
      Upiec w piekarniku kilka jabłek,przetrzeć przez sito,dodać cukru (jak
      kwasne) .Wymieszać delikatnie z ubitymi na sztywno białkami jaj.Podawać
      skropiony sokiem (mus jabłokowy)-sok niekoniecznie ale deser wysmienity.
    • betsypetsy Re: co z 4 białek? 26.11.05, 22:01
      ciasteczka kokosowe w wyszukiwarce przepis - robiłam pycha
      • brynia2 Re: co z 4 białek? 27.11.05, 09:34
        Betsy, w wyszukiwarce są różne przepisy. Czy mogłabyś podesłać przepis lub link
        z konkretnym przepisem, z którego piekłaś? Sprawdzone chętniej i pewniejszą ręką
        zrobię. Ja ostatnio zrobiłam płatki Narcyzy, fajne wyszły, ale następnego dnia
        były sflaczałe, no wiesz, takie giętkie.
        • betsypetsy Re: co z 4 białek? 27.11.05, 09:44
          dokładnie mówię o tych samych - płatki Narcyzy
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=20121318&a=20134797
          ja zrobiłam i na początku rozlały mi się wszystkie na blaszce tak, że wyszedł
          jeden wielki placek, nastepne juz były ok, u nas poszły wszystkie w niecałą
          godzinę także nie wiem jak zachowują się na drugi dzień :-)))Pozdrawiam
          • brynia2 Re: co z 4 białek? 27.11.05, 09:52
            Mi się nie porozlewały, bo zrobiłam rzeczywiście spore odstępy i piekłam na 2
            razy. Jedyną metodą na zanik chrupkości jest wobec tego szybkie ich zjedzenie.

Również ślę pozdrówka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka