Dodaj do ulubionych

Proszek do pieczenia we Francji

IP: *.system.szczecin.pl 30.11.05, 16:20
Usłyszalam właśnie opowieść, że we Francji istnieje proszek do pieczenia,
ktorego PO upieczeniu zupelnie ale to zupłnie nie czuć. Jatam wrażliwa nie
jestem, ale są tacy, którym posmak przeszkadza. Podobno bardzo on drogi. Czy
może cie mi przybliżyc owo cudo? nazwa, cena wystepowanie..
qd
Obserwuj wątek
    • Gość: feline Re: Proszek do pieczenia we Francji IP: *.w83-195.abo.wanadoo.fr 30.11.05, 18:33
      Levure chimique - Alsa.
    • bodzia11 Re: Proszek do pieczenia we Francji 30.11.05, 22:06
      Proszek do pieczenia "Levure chimique" VAHINE. Rzeczywicie proszki francuskie
      sa bardzo dobre. Wiem to z wlasnego doswiadczenia. Co do ceny to nie sa drogie.
      • re-flex Re: Proszek do pieczenia we Francji 30.11.05, 22:12
        jestem za Vahine.
        Jesli bedziesz miala okazje, 'zapoznaj sie' z pozostalym asortymentem. Maja
        swietny plynny karmel - w sam raz do zapiekanych jablek...
        M
        • bodzia11 Re: Proszek do pieczenia we Francji 30.11.05, 22:14
        • bodzia11 Re: Proszek do pieczenia we Francji 30.11.05, 22:16
          Przepraszam za wczesnie przycisnelam. Masz racje co do asortymentow i smakow.
          Chociaz innych firm karmel tez jest nie najgorszy.
          • re-flex Re: Proszek do pieczenia we Francji 30.11.05, 22:20
            Masz racje - po prostu Vahine o byl moj pierwszy karmel:) No i polecony
            przez 'żabią' teściową:) ..aż mi ślinka cieknie...A asortyment uwielbiam - za
            każdym razem odkrywam coś nowego.
            Przepraszam, że pytam, ale czy masz przyjemność mieszkać we Francji? Ja
            niestety tylko jeźdze kilka razy w roku - ze względu na drugą połowe. Za każdym
            razem 'rzucam sie'na półki:)
            M
            • Gość: Madzia Re: Proszek do pieczenia we Francji IP: 213.17.227.* 02.12.05, 09:57
              A kiedy znów bedziesz jechać? I czy może jesteś z W-wy, bo jak tak to bym cię
              poprosiła o małą przysługe (m.in o proszek do pieczenia ale także inne rzeczy).
              Mnie tez smakuje majonez francuski, nawet taki z Leader Price, zupełnie inny
              niz nasze ..
              No i musztarda Dijon jest nieporównywalna z naszymi "francuskimi".
              A i jeszcze jest mnóstwo fajnych rzeczy, których u nas nie ma ...
              • re-flex Re: Proszek do pieczenia we Francji 03.12.05, 11:15
                Gość portalu: Madzia napisał(a):

> A kiedy znów bedziesz jechać? I czy może jesteś z W-wy, bo jak tak to bym cię
                > poprosiła o małą przysługe (m.in o proszek do pieczenia ale także inne
                rzeczy).
                >
                > Mnie tez smakuje majonez francuski, nawet taki z Leader Price, zupełnie inny
                > niz nasze ..
                > No i musztarda Dijon jest nieporównywalna z naszymi "francuskimi".
                > A i jeszcze jest mnóstwo fajnych rzeczy, których u nas nie ma ...

Madziu, zaloguj sie, to pogadamy na prv.
                imienniczka:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka