Dodaj do ulubionych

karp - czy rozmrazac?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 14:34
mam mrozone filety z karpia. 1szy raz robie cos takiego, wiec nie wiem :( -
czy karpia przed smazeniem rozmrozic?I drugie pytanie - panierowac tylko w
mace?Pomocy
Obserwuj wątek
    • gingers73 Re: karp - czy rozmrazac? 20.12.05, 14:36
      Jestem za rozmrożeniem

a w czym panierować - to zależy jakie Ci smakują
      1. tylko w bułce
      2. tylko w mące
      3. jajko i bułka
      4. moja wersja - mąka - jajko i bułka
      • jacek1f rozmrozić. n/t 20.12.05, 15:39
        • Gość: giga Re: rozmrozić. n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 18:58
          dzieki za odpowiedzi:). Najgorsze jest to, ze ja karpia nie znosze, a robie dla
          goscia, ktory sie zapowiedzial i chce byc mila :/. A jak dlugo smazy sie taki
          kawalek karpia? (filet, nie dzwonko)
          • jacek1f :-) masz tu 20.12.05, 19:04
            Smażenie
            Najprostszy sposób na wigilijnego karpia, to usmażyć go bez panierki, jedynie
            oprószonego mąką. Mięso dość mocno solimy, delikatnie posypujemy pieprzem i
            odstawiamy na jakieś 1,5 godziny, aby przeszło przyprawami. Następnie obtaczamy
            każdy dzwonek w mące i od razu kładziemy na patelnię z dobrze rozgrzanym
            olejem. Smażymy około 3 - 4 minuty z każdej strony na złoty kolor. Podajemy z
            chrzanem i chlebem.

tu więcej:-))
            dziecko.nestle.pl/in_menu1_002_przepisy_boze_narodzenie1.asp
            • Gość: giga Re: :-) masz tu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 19:25
              fachowosc Twoja jest wielka :-). Dziekuje!!
    • rybka500 Re: karp - czy rozmrazac? 20.12.05, 19:13
      Oczywiscie rozmrozic(jesli ryba jest zamrozona ma w sobie duzo wody , ryba
      bedzie na patelni sie gotowala ,a nie smazyla). Mozna duzo wczesniej polozyc na
      talerzu, ryba sama sie rozmrozi albo rozmrozic ja w zimnej wodzie. Jak bedzie
      rozmrozona natrzyj ja wegeta lub przyprawa do ryb. Niech troszke postoi. Zrob
      ciasto takie jak na nalesniki tylko troche gesciejsze .Zamaczaj rybe przed
      smazeniem i prosto na patelnie. Uwazaj zeby olej nie byl bardzo nagrzany bo
      szybko spali sie ciasto . Smaz wg uznania delikatnie obracajac rybe. Na pewno
      bedzie ci smakowala.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka