Gość: giga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 14:34 mam mrozone filety z karpia. 1szy raz robie cos takiego, wiec nie wiem :( - czy karpia przed smazeniem rozmrozic?I drugie pytanie - panierowac tylko w mace?Pomocy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gingers73 Re: karp - czy rozmrazac? 20.12.05, 14:36 Jestem za rozmrożeniem a w czym panierować - to zależy jakie Ci smakują 1. tylko w bułce 2. tylko w mące 3. jajko i bułka 4. moja wersja - mąka - jajko i bułka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giga Re: rozmrozić. n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 18:58 dzieki za odpowiedzi:). Najgorsze jest to, ze ja karpia nie znosze, a robie dla goscia, ktory sie zapowiedzial i chce byc mila :/. A jak dlugo smazy sie taki kawalek karpia? (filet, nie dzwonko) Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1f :-) masz tu 20.12.05, 19:04 Smażenie Najprostszy sposób na wigilijnego karpia, to usmażyć go bez panierki, jedynie oprószonego mąką. Mięso dość mocno solimy, delikatnie posypujemy pieprzem i odstawiamy na jakieś 1,5 godziny, aby przeszło przyprawami. Następnie obtaczamy każdy dzwonek w mące i od razu kładziemy na patelnię z dobrze rozgrzanym olejem. Smażymy około 3 - 4 minuty z każdej strony na złoty kolor. Podajemy z chrzanem i chlebem. tu więcej:-)) dziecko.nestle.pl/in_menu1_002_przepisy_boze_narodzenie1.asp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giga Re: :-) masz tu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 19:25 fachowosc Twoja jest wielka :-). Dziekuje!! Odpowiedz Link Zgłoś
rybka500 Re: karp - czy rozmrazac? 20.12.05, 19:13 Oczywiscie rozmrozic(jesli ryba jest zamrozona ma w sobie duzo wody , ryba bedzie na patelni sie gotowala ,a nie smazyla). Mozna duzo wczesniej polozyc na talerzu, ryba sama sie rozmrozi albo rozmrozic ja w zimnej wodzie. Jak bedzie rozmrozona natrzyj ja wegeta lub przyprawa do ryb. Niech troszke postoi. Zrob ciasto takie jak na nalesniki tylko troche gesciejsze .Zamaczaj rybe przed smazeniem i prosto na patelnie. Uwazaj zeby olej nie byl bardzo nagrzany bo szybko spali sie ciasto . Smaz wg uznania delikatnie obracajac rybe. Na pewno bedzie ci smakowala. Odpowiedz Link Zgłoś