atyde80 20.12.05, 18:04 Witajcie! Chce zrobic wódke na bazie kukułek ( to takie cukierki dla niezorientowanych a nie ptaszki:) Czy wiecie może ile mam dać cukierków na pół litra wódki? Dzieki za podpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ewa Re: Kukułkówka czy jakoś tak IP: *.bytom.compnet.com.pl 20.12.05, 21:44 spisalam przepis z forum: 1/2 kg kukułek na 1 szklanke spirytusu, 1 szklanke wody przegotowanej.Kukulki rozpuścic w szklance wody , przeciedzic, wlac do butelki zalac spirytusem. Jeszcze nie robilam ale przepis wydaje mi sie interesujacy.:) smacznego, pochwal sie jaki wyszedl Odpowiedz Link Zgłoś
atyde80 Re: Kukułkówka czy jakoś tak 20.12.05, 21:47 dzieki.Ja mam aktualnie wódke 40% w domu ale mysle że to chyba podobnie, to dodam ok pół kilo cukierków.To jest dobre do picia po ok pół miesiaca.Odezwe sie.jeszcze raz dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
atyde80 Re: Kukułkówka czy jakoś tak 20.12.05, 21:44 Czy nikt o tym nie słyszał? Cos mi sie nie chce wierzyć.Przeciez to jest pyszne, tylko n igdy nie robiłam tego sama.... Pomóżcie Odpowiedz Link Zgłoś