Gość: magda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.06, 22:10 Poszukuje przepisu na tzw. frykasy. Sa to ostro czosnkowe małe zawijasy- ciasto przypominające to od pizzy- ale pewna nie jestem. Proszę o wasze przepisy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
linn_linn Re: FRYkASY 04.01.06, 10:41 Szukaj jako np. zawijance, "slimaki", "rolls" / najbardziej znane z cynamonem "cinnamon rolls"... Nadzienia sa slone lub slodkie. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: FRYkASY 04.01.06, 16:16 www.bebemania.com/viewtopic-3453.html Nadzic mozna czym sie chce. Zajrzyj do Galerii potraw: tez chyba byly / nazwy maja rozne /. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: FRYkASY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.06, 16:20 To nie o to mi chodzi, to co jadłam było raczej w kształcie i wielkości przypominające cos w rodzaju faworków/chrustu- podobnie zwiniete-tylko o wiele więcej wyrośnięte i ciasto chyba drożdżowe... Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: FRYkASY 04.01.06, 16:31 To moze indyjskie z tej ksiazki? www.classifieds.pl/ogloszenia/ciasta_i_ciasteczka_na_ostro_64743_12922.html Odpowiedz Link Zgłoś
multiaga Re: FRYkASY 04.01.06, 20:41 W Stanach przy zakupie pizzy w pizzerii można kupić "garlic rolls" takie kuleczki - zawijaski z resztek ciasta na pizzę , nasączane oliwą bardzo mocno czosnkową - pyszne ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: FRYkASY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.06, 16:06 To chyba własnie o to mi chodzi!!wie ktoś jak to dokładnie sie robi? Odpowiedz Link Zgłoś