Gość: Asik IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.06, 14:06 Jak się robi zasmażkę do kapusty? Właśnie gotuję kapustę i nie wiem jak to jest z tą zasmażką. Poratujcie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: brace Re: Zasmażka do kapusty IP: w3cache.* / *.2-0.pl 22.01.06, 14:17 na rozgrzaną patelnię daj 1-2 łyżki mąki i podsmaż, następnie od razu do gorącej kapusty do przerzuć!! smacznego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asik Re: Zasmażka do kapusty IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.06, 14:22 Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smutas13 Re: Zasmażka do kapusty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.06, 17:56 Nie robię zasmażki do zagęszczania kapusty . Kiedy gotuję ziemniaki do drugiego dania , zawsze dodaję trzy - cztery ziemniaki więcej . Ugotowaną kapustę odcedzam , dodaję przysmażoną na złoto cebulkę i odstawiam na chwilę . Ugotowane ziemniaki odcedzam do innego garnka , chodzi o wywar z ziemniaków . Teraz ziemniaki , które dodałam ( te trzy - cztery ) , miksuję z ciepłym wywarem z ziemniaków . Trzeba uważać aby wywaru z ziemniaków nie dodać za dużo . Dodaję zmiksowane ziemniaki zamiast zasmażki . Wydaje mi się , że w taki sposób zagęszczona kapusta jest delikatniejsza . Odpowiedz Link Zgłoś