Gość: remka IP: *.uni.lodz.pl 23.01.06, 21:33 Ostatno za mną chodzi smak grochówki !!! Może ktoś z Was zna dobry,sprawdzony przepis na taką prawdziwą ,pyszną Grochówkę !!! Bardzo proszę i z gory dziękuję! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ampolion Re: Najpyszniejsza Grochówka !!! 24.01.06, 00:18 Nikt w wojsku nie bywał? Panie sierżancie, przepisik prosimy! Odpowiedz Link Zgłoś
onlyju Re: Najpyszniejsza Grochówka !!! 24.01.06, 00:26 Ja się dopisuję do wniosku, chodzi za mną grochówa od tygodnia co najmniej. Te mrozy wyzwalają potrzeby starych dobrych i sprawdzonych smaków. Gdyby tak jeszcze ta grochówa byla gęsta tak, że lyżka stoi, to w ogóle rewelacja. Poprosimy, bo zimno. Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re: Tego nigdy nie zrozumiem. 24.01.06, 06:52 Naprawdę lepiej i wygodniej czekać na brak odpowiedzi niż najpierw skorzystać z wyszukiwarki i wtedy pytać jeżeli na przykład pojawią się wątpliwości lub faktycznie nie można czegoś znaleźć?Czy lepiej skazywać się na brak odpowiedzi? Proszę: tnij.org/anl i to bez zbytniego grzebania na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iś Re: Tego nigdy nie zrozumiem. IP: *.kolonianet.pl 24.01.06, 10:26 Właśnie ugotowałam. Wywar warzywny na wędzonych kościach od schabu.Pod koniec ziemniaki w kostkę. W osobnym garnku, tak ze dwa litry wody, dwie szklanki łuskanego grochu, połówek. Bez żadnego moczenia oczywiście, gotują się ok. 40 min na papkę. Daję troszkę soli i majeranku.Miesza się to razem i doprawia, ja dodaję na końcu podsmażoną cebulę i kiełbasę albo boczek i, już na talerzu, majeranek. Gęstośc można regulować, a jeśli komu za rzadki, jeszcze tego grochu dogotować można. Odpowiedz Link Zgłoś