Gość: ania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.06, 23:15 czy ktos moze wie jak przyrzadzic takiego samego bic mca?jaki sos czy moze jest do kupienia w sklepach pod inna nazwa a jest taki sam oraz ser zolty a najlepiej przepis na wszystkooooo Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: leda10 Re: big mac z MacDonalds IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 23:17 zrób sobie normalnego burgera w chacie, a nie wzoruj sie na tym buee Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Re: big mac z MacDonalds IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.06, 23:32 Sos 1/4 szklanki gęstej śmietany 1/4 szklanki majonezu 1/2 łyżeczki słodkiej przyprawy smakowej HEINZ 2 kopiate łyżeczki przyprawy smakowej do marynat VLASIC lub HEINZ 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka suszonej, zmielonej cebuli 1 łyżeczka octu winnego 1 łyżeczki ketchupu 1/8 łyżeczki soli 1/8 łyżeczki Vegety Wymieszać wszystko dokładnie. Następnie włożyć do mikrofalówki na 25s, po czym ponownie dokładnie wymieszać. Przykryć i chłodzić minimum godzinę. Jedna szklanka sosu wystarcza na około 6 Big Mac'ów. Składniki 1 bułka nie posypana sezamem 1 bułka z posypka sezamowa 2 wcześniej grillowane burgery wołowe 2 łyżeczki sosu 2 łyżeczki sproszkowanej cebuli 1 plaster sera żółtego 2 korniszony 1/4 szklanki poszatkowanej sałaty Bułkę bez posypki przekrawamy na 3 „kromki” – właśnie ta środkowa część bez skórki będzie nam potrzebna w dalszej części przepisu. Podgrzewamy bułki w opiekaczu lub mikrofalówce. Następnie, na obie części bułki sezamowej nakładamy po 2 łyżeczki sosu. Na sos kładziemy plasterki ogórka oraz 1/8 szklanki poszatkowanych warzyw. Następnie plaster sera. Teraz czas na położenie pierwszego z burgerów. Następnie na burgera kładziemy środkową część bułki wraz z plastrami ogórka – przykrywamy drugim burgerem oraz sałatą. Na to wszystko kładziemy wierzchnią część bułki sezamowej z nałożonym sosem. Tak przygotowanego Big Maca podgrzewamy przez minutę w mikrofalówce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: big mac z MacDonalds IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.06, 10:49 dzieki bardzo napewno wyprobuje ale mam jeszcze pare pytan:nie rozumiem co to za slodka przyprawa Heinz gdzie to mozna kupic(w hiper markecie)?i chodzi mi o ser zołty (jaka nazwa tego sera)jeszcze raz wielkie dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: viola Re: big mac z MacDonalds IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.06, 10:52 ja tez wyprobuje.Tylko ja mam pytanie jak dokladnie zrobic te burgery wiem ze mieso wolowe mielone ale co dalej zeby byly takie jak w macu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Nie wiem :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.06, 12:26 Naprawdę dziewczyny nie wiem, bo ja ich nie robiłam. Dostałam przepisy na potrawy z Mc'donaldsa od kogoś i Wam tu na BigMaca wkleiłam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Nie wiem :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.06, 13:44 iza a masz moze jeszcze na jakies inne -moglabys podac(jesli mozesz) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lisa hmmm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 13:56 te przyprawy Heinz'a sa najbliżej do kupienia w USA. Poza tym bez identycznego majonezu, smietany i innych składników nie osiągniecie w domu identycznego "smaku"... Nie lepiej już iść raz na jakiś czas do maca, niż próbować w domu? I tak się nie uda... Odpowiedz Link Zgłoś
herbatniczka Re: hmmm 04.02.06, 13:59 Zawsze ten ser z Bigmaków smakował mi jak Gouda z Hochlandu - topiony w plasterkach. Odpowiedz Link Zgłoś