Dodaj do ulubionych

smaki/potrawy które Wam zbrzydły

17.02.06, 17:58
do tego stopnia, że nie tkniecie czegoś chyba do końca życia?
Obserwuj wątek
    • Gość: marghe_72 Re: smaki/potrawy które Wam zbrzydły IP: *.acn.waw.pl 17.02.06, 18:06
      ee do końca zycia to mogę dziesiatki razy zmienić zdanie
      • Gość: smutas13 Re: smaki/potrawy które Wam zbrzydły IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.06, 21:02
        Do końca życia , to może nie . Ale ostatnio nie smakują mi
        kotlety z mięsa mielonego . Może kiedyś mi to przejdzie .
        • Gość: Dorna Re: smaki/potrawy które Wam zbrzydły IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 17.02.06, 21:47
          Kapuśniaku.
        • Gość: Dantejka Re: smaki/potrawy które Wam zbrzydły IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 17.02.06, 21:48
          Oliwek,Żadnych,
    • apfel27 Re: smaki/potrawy które Wam zbrzydły 17.02.06, 21:55
      - mleko z przyczyn niewiadomych chociaz jako dziecko piłam je litrami,
      szczegolnie lubilam mleko wiejskie. u mojej siostry wzbudzalam torsje kiedy
      pilam mleko świeżo dojone u cioci na wsi. od jakis 15 lat nie pijam nawet
      kupnego bo zaczelo mi smierdziec ktoregos dnia i brzydze sie:)uwilebialam tez
      kozuchy z mleka:)
      - arbuz bo sie zatrulam i zygalam przez cala noc. myslalam, ze umieram:) teraz
      na sam zapach arbuza mam mdlosci.
    • Gość: kurczak Re: smaki/potrawy które Wam zbrzydły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 22:05
      Watróbki bleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee do końca ćycia nie zmienię zdania nie jem
      wątroby ąadnego zwierzaka fujjjjjjjjjjjjjj.Smak ohyda i oblecha.A fuj
    • Gość: myszz kupny jogurt... IP: 213.17.144.* 17.02.06, 22:12
      truskawkowy i jagodowy ...... :[
    • Gość: si Re: smaki/potrawy które Wam zbrzydły IP: *.aster.pl 17.02.06, 22:13
      Bigos.Za często ostatnio go jadłam i przejadł mi się.
    • bonzee Re: smaki/potrawy które Wam zbrzydły 17.02.06, 22:22
      Tkne, ale nie przepadam za ziemniakami z wody (haha jak na Polke to chyba
      odrobine niecodzienne), za goracym mlekiem (kawa latte... A fuj), jajkiem
      bardzo na miekko (niesciete bialko), w sumie jako dziecko to jadlam, ale teraz
      mi 'nie wchodzi'.
      • Gość: JA Re: smaki/potrawy które Wam zbrzydły IP: 81.210.69.* 20.02.06, 13:51
        Dołączam się do tago zestawu:))Dodam jeszcze nietypowo jak na Polkę:)schabowego.
        • Gość: JA Re: smaki/potrawy które Wam zbrzydły IP: 81.210.69.* 20.02.06, 13:55
          Dodam jeszcze K O K O S!!!Wszystko co ma ten smak i zapach.
          Ostanio poleciałam w wiadome miejsce gdy usiłowałam przemóc"fobię"próbując
          Danio kokosowy(jejku brrrr!!!)
    • Gość: Xena Re: smaki/potrawy które Wam zbrzydły IP: *.access.telenet.be 17.02.06, 23:50
      Ryz z majonezem i tunczykiem z puszki +inne dodatki
      Jeszcze nie jadlam ale od czytania mnie zbiera :-)
    • e_katt Nieno, żeby do 18.02.06, 11:21
      końca coś mi zbrzydło, to chyba ciężko powiedzieć...
      Ale od dłuższego czasu nie jem jogurtu migdał-kokos.
      I wogle kokosu w płynie.
      Na zmiany w temacie nie zapowiada się.
    • patama Re: smaki/potrawy które Wam zbrzydły 18.02.06, 11:23
      zbrzydł mi generalnie nabiał ale jem od czasu do czasu
    • ba_nita Re: A moim zdaniem jeżeli dochodzi do 18.02.06, 11:56
      "zobrzydzenia" jakiejś potrawy (wyłączam z tego wypadki kiedy trafia się na coś
      zepsutego itp. i to jest powodem) świadczy to o mało urozmaiconej kuchni.
      Monotonia nie tylko smak zabija.
      • setorika Re: A moim zdaniem jeżeli dochodzi do 18.02.06, 15:06
        Tu bym polemizowała, aczkolwiek takie przypadki się zdarzają, ale są sytuacje,
        że ktoś bardzo lubi jakąś potrawę i gotuje ją tak często, że mu sie znudzi ;)

Ja na przykład nie trawię jogurtu o smaku ananasowym, spróbowałam raz i do końca
        życia mi wystarczy.
        Nie lubię gulaszu z serc - brrrrrrrrrrrr, ohyda.

Krótko przed slubem zrobiłam sobie oczyszczanie organizmu, jadłam tylko pomidory
        i lekko gotowane warzywa, piłam wodę, żadnych przypraw, soli.
        Przez tydzień podstawą mojego menu była fasolka szparagowa.
        Nie spojrzałam na nią przez dwa kolejne lata, zapach przyprawiał mnie o mdłości.
        • ba_nita Re: Wcale się nie dziwię jednak... 18.02.06, 15:16
          mając kiedyś knajpę przez 4 miesiące jadłem pizzę, flaki, fasolkę po bretońsku
          i jeszcze parę tego typu potraw. Nie znudziły mi się i ze smakiem jadam do
          dzisiaj. Jednak w mojej kuchni większość potraw pojawia się po raz kolejny raz
          na minimum parę miesięcy a i to nie stanowi gwarancji powtórki bo lubię to samo
          danie przyprawić inaczej, podać do nie go inną surówkę bądź sałatkę. W swojej
          ksiązce kucharskiej mam w tej chwili około 500 przepisów. Gdybym się jej
          trzymał nie powtórzyłbym niczego prawie przez dwa lata a nie jest ona jeszcze
          zamknięta.)))
          • setorika Re: Wcale się nie dziwię jednak... 18.02.06, 16:11
            To chyba czas wydać tę książkę? ;)
    • Gość: desi45 Re: nigdy mi nie obrzydnie IP: *.cust-adsl.tiscali.it 18.02.06, 12:30
      Raz i tylko raz w zyciu jadlam ozora w salsa verde ( sos o kolorze zielonym
      podobny do pesto , ale o innym smaku )...aby byc kulturalna...zjadlam. Roslo mi
      w buzi. Nigdy wiecej. Widzac ten olbrzymi ozor na pulmisku..... brrrrrrrrrrrr.
      Cale szczescie ze byl ten sosik :(
      • Gość: kilo Re: nigdy mi nie obrzydnie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.02.06, 12:32
        Klusek lanych, ohyda
        • Gość: desi45 Re: nigdy mi nie obrzydnie IP: *.cust-adsl.tiscali.it 18.02.06, 12:39
          Nie pije od dawna mleka....widzac ta koszulke na wierzchy.... mdlo mi sie
          robi. Moja siostra ja jadla , a mnie zle robilo sie. Chyba dla tego nie pije
          mleka.....a pomyslec jakie to zdrowe.
    • werbena11 Re: smaki/potrawy które Wam zbrzydły 18.02.06, 12:59
      zupa krem z brokulow
      gotowane gorące mleko
    • Gość: Makówka Re: smaki/potrawy które Wam zbrzydły IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.06, 13:06
      Tatar- fuj !
    • p.galli BROKUŁY!!! 18.02.06, 13:46
      Bleee bleee i jeszcze raz ble!!!!

Dwa lata temu wpaslam na pomysl podchudzania sie "rewelacyja" kopenhaska dieta
      ui tam zamiast szpinaku (ktorego nie lubie) mozna bylo zastapic go brokulami
      (ktore b lubilam)
      dwa tyg jedzenia brokukow doprowadzilo mnie do stanu histerii i tego ze po 2
      (dwoch!!!) latach na sam zapach brokula robi mi sie uatentycznie niedobrze!!!!!!
      • Gość: Finka Re: BROKUŁY!!! IP: *.acn.waw.pl 19.02.06, 10:05
        zgadza sie :)
    • Gość: anita Re: smaki/potrawy które Wam zbrzydły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 13:53
      ŚLedziiiiiiiiiiiiiiiii bleeeeeeeeeeeee i jeszcze karpia.
    • emi_i_kot Re: smaki/potrawy które Wam zbrzydły 18.02.06, 14:14
      Drożdżówki i wszelkiego rodzaju ciastka ze sklepu. Wszystko przez studia. Na
      pierwszym roku miałam zajęcia od rana do wieczora, nie miałam natomiast
      cierpliwości do robienia sałatek czy kanapek i zabierania ich ze sobą na
      uniwerek. 15-30 minut przerwy nie wystarczało na zjedzenie czegoś na mieście,
      wydziałowy barek nie wzbudzał mojego zaufania, pozostawał więc pobliski sklepik
      z ciastkami. Chcecie znienawidzić słodycze - idźcie na studia.

--
      Byle do wiosny
      • p.galli Re: smaki/potrawy które Wam zbrzydły 18.02.06, 14:54
        to ja bym ujela to inaczej:)

chcecie cos znienawidziec - jedzcie to bez przerwy :D
        • Gość: ewka Re: smaki/potrawy które Wam zbrzydły IP: 150.254.115.* 18.02.06, 15:09
          nie zgadzam się z tym. Ja od bardzo długiego czasu (od 2-3 lat) jem jogurt
          naturalny Danone bez cukru i do dziś jeszcze mi nie zbrzydł i nie zanosi się na
          to by mi zbrzydł (a jem go codziennie).
        • Gość: martini Re: smaki/potrawy które Wam zbrzydły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 16:41
          od roku jem to samo śniadanie, dzień w dzień, i najchętniej jadłabym przez
          resztę dnia!
    • Gość: smutas13 Re: smaki/potrawy które Wam zbrzydły IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.06, 15:03
      Ostatnio skusiło mnie na lody jogurtowe .
      Był to chyba pierwszy i ostatni raz .
      Kiedy stały w zamrażalniku , śmierdziały nawet przez puszkę .
    • gostr2 zupek z paczki knorra 18.02.06, 16:35
      jadłąm je codziennie przez kilka miesięcy- wtedy mi jeszcze smakowały. Dziś na
      samą myśl mam odruch wymitny, nie wspominając o prawdopodobnym spustoszeniu,
      które wywyołały one w miom organiźmie...
      • Gość: elka Re: zupek z paczki knorra IP: *.lubin.dialog.net.pl 18.02.06, 17:22
        Połowa odpowiadajacych chyba nie zrozumiała tytułu wątku.
        Jak coś mogło zbrzydnąć, skoro spróbowało się tego tylko raz?
        • gostr2 Re: zupek z paczki knorra 20.02.06, 13:26
          > Połowa odpowiadajacych chyba nie zrozumiała tytułu wątku.
          > Jak coś mogło zbrzydnąć, skoro spróbowało się tego tylko raz?

Rozumiem, ze przez pomyłke piszesz to w odp. na mój wpis?
    • Gość: Finka Re: smaki/potrawy które Wam zbrzydły IP: *.acn.waw.pl 19.02.06, 10:04
      serek z dawnych czasow zwany fromage (pieprzowy, paprykowy, smietankowy) nawet
      pamietam moment w ktorym cos we mnie peklo
      to samo z mlekiem w proszku wyjadanym lyzka
      • gingers73 Re: smaki/potrawy które Wam zbrzydły 19.02.06, 12:33
        Chleb zwykły
        Ziemniaki
        Herbata
        Mleko prawie też już
        Sery żółte
        Mięso BŁE!!!
        Jabłka
        Masło a raczej to co je udaje
        Słodycze

Za to mam smaka na dobrą zupę, owoce inne niż jabłka, i jakiś chleb z ziarnami z pp.
        • gingers73 Re: smaki/potrawy które Wam zbrzydły 19.02.06, 12:34
          Ale nie do tego stopnia że już nigdy tego co powyżej napisałam nie tknę ale jakis czass pewnie tak
          Aż mi sie odwidzi ....
          • Gość: martini Re: smaki/potrawy które Wam zbrzydły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 16:37
            nienawidzę gotowanych ziemniaków, schabowego, bigosu, bobu i PRZEDE WSZYSTKIM
            ROSOŁU!!!!
    • Gość: handi Re: smaki/potrawy które Wam zbrzydły IP: 194.63.134.* 19.02.06, 19:12
      nie zjem nigdy żeberek pieczonych z kapustą. Robiłam je w ciąży, chyba do końca
      życia nie zapomnę tego zapachu, fuj...
      • jasmina_tdi Re: smaki/potrawy które Wam zbrzydły 19.02.06, 19:37
        Kus kus... najpierw miałam fazę, a teraz bleeeeeeeeeeeeee....
      • Gość: kama Re: smaki/potrawy które Wam zbrzydły IP: 82.139.45.* 20.02.06, 06:45
        a ja mam taki sen, marzenie senne...
        Śmi mi sie, ze obrzydły mi wszelakie słodycze. Niestety, to tylko sen...
    • Gość: karola Re: smaki/potrawy które Wam zbrzydły IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.06, 11:29
      potraw chinskich w barach - na studiach sie zajadalam, teraz nieznosze!!
    • Gość: Krzyś Re: smaki/potrawy które Wam zbrzydły IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.06, 13:40
      oliwki, od momentu gdy były jedyną zagrychą do morza alkoholu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka