setorika 17.02.06, 17:58 do tego stopnia, że nie tkniecie czegoś chyba do końca życia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: marghe_72 Re: smaki/potrawy które Wam zbrzydły IP: *.acn.waw.pl 17.02.06, 18:06 ee do końca zycia to mogę dziesiatki razy zmienić zdanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smutas13 Re: smaki/potrawy które Wam zbrzydły IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.06, 21:02 Do końca życia , to może nie . Ale ostatnio nie smakują mi kotlety z mięsa mielonego . Może kiedyś mi to przejdzie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorna Re: smaki/potrawy które Wam zbrzydły IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 17.02.06, 21:47 Kapuśniaku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dantejka Re: smaki/potrawy które Wam zbrzydły IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 17.02.06, 21:48 Oliwek,Żadnych, Odpowiedz Link Zgłoś
apfel27 Re: smaki/potrawy które Wam zbrzydły 17.02.06, 21:55 - mleko z przyczyn niewiadomych chociaz jako dziecko piłam je litrami, szczegolnie lubilam mleko wiejskie. u mojej siostry wzbudzalam torsje kiedy pilam mleko świeżo dojone u cioci na wsi. od jakis 15 lat nie pijam nawet kupnego bo zaczelo mi smierdziec ktoregos dnia i brzydze sie:)uwilebialam tez kozuchy z mleka:) - arbuz bo sie zatrulam i zygalam przez cala noc. myslalam, ze umieram:) teraz na sam zapach arbuza mam mdlosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kurczak Re: smaki/potrawy które Wam zbrzydły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 22:05 Watróbki bleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee do końca ćycia nie zmienię zdania nie jem wątroby ąadnego zwierzaka fujjjjjjjjjjjjjj.Smak ohyda i oblecha.A fuj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myszz kupny jogurt... IP: 213.17.144.* 17.02.06, 22:12 truskawkowy i jagodowy ...... :[ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: si Re: smaki/potrawy które Wam zbrzydły IP: *.aster.pl 17.02.06, 22:13 Bigos.Za często ostatnio go jadłam i przejadł mi się. Odpowiedz Link Zgłoś
bonzee Re: smaki/potrawy które Wam zbrzydły 17.02.06, 22:22 Tkne, ale nie przepadam za ziemniakami z wody (haha jak na Polke to chyba odrobine niecodzienne), za goracym mlekiem (kawa latte... A fuj), jajkiem bardzo na miekko (niesciete bialko), w sumie jako dziecko to jadlam, ale teraz mi 'nie wchodzi'. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA Re: smaki/potrawy które Wam zbrzydły IP: 81.210.69.* 20.02.06, 13:51 Dołączam się do tago zestawu:))Dodam jeszcze nietypowo jak na Polkę:)schabowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA Re: smaki/potrawy które Wam zbrzydły IP: 81.210.69.* 20.02.06, 13:55 Dodam jeszcze K O K O S!!!Wszystko co ma ten smak i zapach. Ostanio poleciałam w wiadome miejsce gdy usiłowałam przemóc"fobię"próbując Danio kokosowy(jejku brrrr!!!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xena Re: smaki/potrawy które Wam zbrzydły IP: *.access.telenet.be 17.02.06, 23:50 Ryz z majonezem i tunczykiem z puszki +inne dodatki Jeszcze nie jadlam ale od czytania mnie zbiera :-) Odpowiedz Link Zgłoś
e_katt Nieno, żeby do 18.02.06, 11:21 końca coś mi zbrzydło, to chyba ciężko powiedzieć... Ale od dłuższego czasu nie jem jogurtu migdał-kokos. I wogle kokosu w płynie. Na zmiany w temacie nie zapowiada się. Odpowiedz Link Zgłoś
patama Re: smaki/potrawy które Wam zbrzydły 18.02.06, 11:23 zbrzydł mi generalnie nabiał ale jem od czasu do czasu Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re: A moim zdaniem jeżeli dochodzi do 18.02.06, 11:56 "zobrzydzenia" jakiejś potrawy (wyłączam z tego wypadki kiedy trafia się na coś zepsutego itp. i to jest powodem) świadczy to o mało urozmaiconej kuchni. Monotonia nie tylko smak zabija. Odpowiedz Link Zgłoś
setorika Re: A moim zdaniem jeżeli dochodzi do 18.02.06, 15:06 Tu bym polemizowała, aczkolwiek takie przypadki się zdarzają, ale są sytuacje, że ktoś bardzo lubi jakąś potrawę i gotuje ją tak często, że mu sie znudzi ;) Ja na przykład nie trawię jogurtu o smaku ananasowym, spróbowałam raz i do końca życia mi wystarczy. Nie lubię gulaszu z serc - brrrrrrrrrrrr, ohyda. Krótko przed slubem zrobiłam sobie oczyszczanie organizmu, jadłam tylko pomidory i lekko gotowane warzywa, piłam wodę, żadnych przypraw, soli. Przez tydzień podstawą mojego menu była fasolka szparagowa. Nie spojrzałam na nią przez dwa kolejne lata, zapach przyprawiał mnie o mdłości. Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re: Wcale się nie dziwię jednak... 18.02.06, 15:16 mając kiedyś knajpę przez 4 miesiące jadłem pizzę, flaki, fasolkę po bretońsku i jeszcze parę tego typu potraw. Nie znudziły mi się i ze smakiem jadam do dzisiaj. Jednak w mojej kuchni większość potraw pojawia się po raz kolejny raz na minimum parę miesięcy a i to nie stanowi gwarancji powtórki bo lubię to samo danie przyprawić inaczej, podać do nie go inną surówkę bądź sałatkę. W swojej ksiązce kucharskiej mam w tej chwili około 500 przepisów. Gdybym się jej trzymał nie powtórzyłbym niczego prawie przez dwa lata a nie jest ona jeszcze zamknięta.))) Odpowiedz Link Zgłoś
setorika Re: Wcale się nie dziwię jednak... 18.02.06, 16:11 To chyba czas wydać tę książkę? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: desi45 Re: nigdy mi nie obrzydnie IP: *.cust-adsl.tiscali.it 18.02.06, 12:30 Raz i tylko raz w zyciu jadlam ozora w salsa verde ( sos o kolorze zielonym podobny do pesto , ale o innym smaku )...aby byc kulturalna...zjadlam. Roslo mi w buzi. Nigdy wiecej. Widzac ten olbrzymi ozor na pulmisku..... brrrrrrrrrrrr. Cale szczescie ze byl ten sosik :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kilo Re: nigdy mi nie obrzydnie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.02.06, 12:32 Klusek lanych, ohyda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: desi45 Re: nigdy mi nie obrzydnie IP: *.cust-adsl.tiscali.it 18.02.06, 12:39 Nie pije od dawna mleka....widzac ta koszulke na wierzchy.... mdlo mi sie robi. Moja siostra ja jadla , a mnie zle robilo sie. Chyba dla tego nie pije mleka.....a pomyslec jakie to zdrowe. Odpowiedz Link Zgłoś
werbena11 Re: smaki/potrawy które Wam zbrzydły 18.02.06, 12:59 zupa krem z brokulow gotowane gorące mleko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Makówka Re: smaki/potrawy które Wam zbrzydły IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.06, 13:06 Tatar- fuj ! Odpowiedz Link Zgłoś
p.galli BROKUŁY!!! 18.02.06, 13:46 Bleee bleee i jeszcze raz ble!!!! Dwa lata temu wpaslam na pomysl podchudzania sie "rewelacyja" kopenhaska dieta ui tam zamiast szpinaku (ktorego nie lubie) mozna bylo zastapic go brokulami (ktore b lubilam) dwa tyg jedzenia brokukow doprowadzilo mnie do stanu histerii i tego ze po 2 (dwoch!!!) latach na sam zapach brokula robi mi sie uatentycznie niedobrze!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anita Re: smaki/potrawy które Wam zbrzydły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 13:53 ŚLedziiiiiiiiiiiiiiiii bleeeeeeeeeeeee i jeszcze karpia. Odpowiedz Link Zgłoś
emi_i_kot Re: smaki/potrawy które Wam zbrzydły 18.02.06, 14:14 Drożdżówki i wszelkiego rodzaju ciastka ze sklepu. Wszystko przez studia. Na pierwszym roku miałam zajęcia od rana do wieczora, nie miałam natomiast cierpliwości do robienia sałatek czy kanapek i zabierania ich ze sobą na uniwerek. 15-30 minut przerwy nie wystarczało na zjedzenie czegoś na mieście, wydziałowy barek nie wzbudzał mojego zaufania, pozostawał więc pobliski sklepik z ciastkami. Chcecie znienawidzić słodycze - idźcie na studia. -- Byle do wiosny Odpowiedz Link Zgłoś
p.galli Re: smaki/potrawy które Wam zbrzydły 18.02.06, 14:54 to ja bym ujela to inaczej:) chcecie cos znienawidziec - jedzcie to bez przerwy :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewka Re: smaki/potrawy które Wam zbrzydły IP: 150.254.115.* 18.02.06, 15:09 nie zgadzam się z tym. Ja od bardzo długiego czasu (od 2-3 lat) jem jogurt naturalny Danone bez cukru i do dziś jeszcze mi nie zbrzydł i nie zanosi się na to by mi zbrzydł (a jem go codziennie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martini Re: smaki/potrawy które Wam zbrzydły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 16:41 od roku jem to samo śniadanie, dzień w dzień, i najchętniej jadłabym przez resztę dnia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smutas13 Re: smaki/potrawy które Wam zbrzydły IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.06, 15:03 Ostatnio skusiło mnie na lody jogurtowe . Był to chyba pierwszy i ostatni raz . Kiedy stały w zamrażalniku , śmierdziały nawet przez puszkę . Odpowiedz Link Zgłoś
gostr2 zupek z paczki knorra 18.02.06, 16:35 jadłąm je codziennie przez kilka miesięcy- wtedy mi jeszcze smakowały. Dziś na samą myśl mam odruch wymitny, nie wspominając o prawdopodobnym spustoszeniu, które wywyołały one w miom organiźmie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elka Re: zupek z paczki knorra IP: *.lubin.dialog.net.pl 18.02.06, 17:22 Połowa odpowiadajacych chyba nie zrozumiała tytułu wątku. Jak coś mogło zbrzydnąć, skoro spróbowało się tego tylko raz? Odpowiedz Link Zgłoś
gostr2 Re: zupek z paczki knorra 20.02.06, 13:26 > Połowa odpowiadajacych chyba nie zrozumiała tytułu wątku. > Jak coś mogło zbrzydnąć, skoro spróbowało się tego tylko raz? Rozumiem, ze przez pomyłke piszesz to w odp. na mój wpis? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Finka Re: smaki/potrawy które Wam zbrzydły IP: *.acn.waw.pl 19.02.06, 10:04 serek z dawnych czasow zwany fromage (pieprzowy, paprykowy, smietankowy) nawet pamietam moment w ktorym cos we mnie peklo to samo z mlekiem w proszku wyjadanym lyzka Odpowiedz Link Zgłoś
gingers73 Re: smaki/potrawy które Wam zbrzydły 19.02.06, 12:33 Chleb zwykły Ziemniaki Herbata Mleko prawie też już Sery żółte Mięso BŁE!!! Jabłka Masło a raczej to co je udaje Słodycze Za to mam smaka na dobrą zupę, owoce inne niż jabłka, i jakiś chleb z ziarnami z pp. Odpowiedz Link Zgłoś
gingers73 Re: smaki/potrawy które Wam zbrzydły 19.02.06, 12:34 Ale nie do tego stopnia że już nigdy tego co powyżej napisałam nie tknę ale jakis czass pewnie tak Aż mi sie odwidzi .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martini Re: smaki/potrawy które Wam zbrzydły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 16:37 nienawidzę gotowanych ziemniaków, schabowego, bigosu, bobu i PRZEDE WSZYSTKIM ROSOŁU!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: handi Re: smaki/potrawy które Wam zbrzydły IP: 194.63.134.* 19.02.06, 19:12 nie zjem nigdy żeberek pieczonych z kapustą. Robiłam je w ciąży, chyba do końca życia nie zapomnę tego zapachu, fuj... Odpowiedz Link Zgłoś
jasmina_tdi Re: smaki/potrawy które Wam zbrzydły 19.02.06, 19:37 Kus kus... najpierw miałam fazę, a teraz bleeeeeeeeeeeeee.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kama Re: smaki/potrawy które Wam zbrzydły IP: 82.139.45.* 20.02.06, 06:45 a ja mam taki sen, marzenie senne... Śmi mi sie, ze obrzydły mi wszelakie słodycze. Niestety, to tylko sen... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karola Re: smaki/potrawy które Wam zbrzydły IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.06, 11:29 potraw chinskich w barach - na studiach sie zajadalam, teraz nieznosze!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzyś Re: smaki/potrawy które Wam zbrzydły IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.06, 13:40 oliwki, od momentu gdy były jedyną zagrychą do morza alkoholu Odpowiedz Link Zgłoś