krupcia71 01.03.06, 11:22 Czy ktoś może próbował wódki dębowej czarnej - jaki ma smak? I czy ta dębowa z "trawką" w butelce jest podobna w smaku do żubrówki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krupcia71 Re: wódka dębowa 01.03.06, 12:14 hej, czy nikt nie próbował tego trunku??? Odpowiedz Link Zgłoś
e_katt Re: wódka dębowa 01.03.06, 12:17 Krupciu, dziś wszyscy się umartwiają. Nikomu wódka w głowie. Co najwyżej popiół, na głowie. (spytaj jutro albo kiedy.. ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: wódka dębowa 01.03.06, 12:20 > Krupciu, dziś wszyscy się umartwiają. > Nikomu wódka w głowie. Dziś jest post, czyli bezmięsnie i beztłuszczowo trzeba. A widziałas kiedyś w wódce tłuszcz lub mięso? Nie! No to jako potrawę wybitnie postną wódkę dziś w dużych ilościach można, a nawet trzeba!... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
maniusza Re: wódka dębowa 01.03.06, 12:24 dokładnie bo wódki przecież dla przyjemności nikt nie pije - tak więc umartwiajmy się! :D Odpowiedz Link Zgłoś
e_katt Pszprszm.. 01.03.06, 12:36 ...nie pomyślałam, o ja niemondra dziefczyna. No to lecę po maupeczkę. Zeby mi za wesoło nie było. (wódka w sumie goszkia jest.. kto to widział, żeby wódkę dla przyjemności pić?;) Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Pszprszm.. 01.03.06, 12:42 a małpeczka, to nie ciut przymała jak na dzisiejsze umartwiania? Odpowiedz Link Zgłoś
e_katt Re: Pszprszm.. 01.03.06, 12:45 Proponujesz krowę??!! Ale 0,75 l to nie na moją głowę chyba. Aż takich smutków w sobie nie noszę;) No chyba, żeby w miłym towarzystwie - nie odmówię ;) Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: wódka dębowa 01.03.06, 12:52 nchyb napisała: > > Krupciu, dziś wszyscy się umartwiają. > > Nikomu wódka w głowie. > Dziś jest post, czyli bezmięsnie i beztłuszczowo trzeba. A widziałas kiedyś w > wódce tłuszcz lub mięso? Nie! No to jako potrawę wybitnie postną wódkę dziś w > dużych ilościach można, a nawet trzeba!... ;-) No to sera tysz nie można, bo tłuszcz :P Odpowiedz Link Zgłoś
e_katt Re: wódka dębowa 01.03.06, 12:55 Marghot, syr można. Byle winem popijać. Jesz syr, potem wina trochę: tłuszcz spali alkoh. w trymiga ;) Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: wódka dębowa 01.03.06, 13:18 święte słowa, liczy się towarzystwo. Jak beztłuszczowym popijesz (im więcej procentów, tym lepiej) to możesz do woli :-) Odpowiedz Link Zgłoś
e_katt Re: wódka dębowa 01.03.06, 13:20 ...w dobrym towarzystwie to i wino nie najprzedniejsze być musi (taaa, wiem, herezyjami cięzkimi rzucam;) Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: wódka dębowa 01.03.06, 13:23 szczególnie, ze im więcej tego wina, to już smak mniej ważnyu ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: wódka dębowa 01.03.06, 13:31 doświadczalnie nabyte te spostrzeżenia, nie tylko w poście... Odpowiedz Link Zgłoś
e_katt Re: wódka dębowa 01.03.06, 13:34 ano właśnie tak;) tego tylko ekserymentem dowieść można Odpowiedz Link Zgłoś
krupcia71 Re: wódka dębowa 01.03.06, 12:30 chi chi, ja przecież nie pisałam, że chcę dzisiaj obalić flaszeczkę wódki, mam gości w weekend i chciałabym ich uraczyć dobrą wódeczką, a słyszałam, że ta dębowa jest niezła. Dziękuję za wasze wypowiedzi, ale dalej nic nie wiem na temat walorów smakowych dębowej. Nawet na oficjalnej stronie www.wodkadebowa.pl nic nie piszą o jej smaku. Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: wódka dębowa 01.03.06, 12:42 może popytaj na tym forum napoje: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=524 w każdym bądź razie tu piszą, że po Dębowej kaca nie ma... :-) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=524&w=35554535&a=35750165 A ja jeszcze Siwuchę polecę, tylko ją dobrze zmrozić. I oczywiście też jest bezmięsna... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
e_katt Re: wódka dębowa 01.03.06, 12:44 No bo smak to na języku, a nie na podst. opisu w folderze ;) Przepraszam, nie piłam, to nie wiem. Może jakaś wiewiórka coś więcej powie? ;)) (miłego podejmowania gości - kup tę dębową, najwyżej testy sobie urządzicie;) A poza tym Krupciu, gratuluję poczucia humoru ;O) Inne, co wrażliwsze kuchenne towarzystwo, za takie nie na temat wpisy poobrażałoby się i pokręciłoby nochalem, że się ludziska wtroncajom, chociasz nic ciekawego do powiedzenia nie majom ;)) Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: wódka dębowa 01.03.06, 12:45 i potem posty, od egoistów nas wyzywające... Odpowiedz Link Zgłoś
krupcia71 Re: wódka dębowa 01.03.06, 14:25 Miło mi, że tak uważasz ;o> (myślę o poczuciu humoru)! Wiewiórki znajomej nie posiadam, ale niejaki karelgott trochę mi rozjaśnił na temat czarnej dębowej. Chyba dam sobie spokój z cudowaniem. Może zaryzykuje którąś z tych owocowych dębowych - nota bene tez komiczne: wódka dębowa śliwa, grusza, itp. ... Odpowiedz Link Zgłoś
e_katt Re: wódka dębowa 01.03.06, 14:29 krupcia71 napisała: > Miło mi, że tak uważasz ;o> (myślę o poczuciu humoru)! Proszsz bardzo ;) Jak się komu należy, to mówię.. (rzeczywiście interesująca krzyżówka: dąb ze śliwą;) Odpowiedz Link Zgłoś
e_katt Re: wódka dębowa 01.03.06, 22:48 Jak zwykle, Kubraczku, jak zwykle... Tylko czasem lepiej się maskuję. Odpowiedz Link Zgłoś
nancy_callahan Re: wódka dębowa 01.03.06, 13:21 Na temat czarnej i z trawką dębowej nic nie powiem, bo nie piłam, ale z całą stanowczością polecić mogę owocowe nowe dębowe - są super w czterech smakach (Śliwa, Wiśnia, Malina, Grusza) i niech nie zrażają się Ci którzy w dawnych czasach popróbowali różnych świństw w stylu Peach Premium, bo to zupełnie nie ta liga. owocowe polecam z czystym sumieniem, w tym oczywiście na dzisiaj, choć umartwieniem to nie wiem czy są wystarczającym, nieśmiało powiem, że przyjemnie się je konsumuje... Odpowiedz Link Zgłoś
karelgott Re: wódka dębowa 01.03.06, 13:39 O czarnej mogę coś ci powiedzieć. Ostatnio na imprezie uraczyłem nią swioch gości i po pierwszym rozlaniu wróciła do zamrażarki. Na osiem osób nikomu nie podeszła :) co daje pewne wyobrażenie jej smaku. Natomiast po żurawinowej i cytrynowej finlandii nie zostało kropelki :) Wniosek oczywisty. Odpowiedz Link Zgłoś
krupcia71 Re: wódka dębowa 01.03.06, 14:26 dzięki wielkie, w końcu doczekałam sie jakiejś opinii! Odpowiedz Link Zgłoś
krupcia71 Re: wódka dębowa 01.03.06, 14:30 Na pewno spróbuję! Qrde musze zastopować z tym kupowaniem alkoholi, bo mnie jakas mania ostatnio opetała i tak kupuje róznorakie trunki a potem nie mam gdzie ich trzymac! Trzeba skonsumować troszeczkę ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iga Re: wódka dębowa IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.03.06, 22:36 piłam jest dobra - schłodzona. Nie lubię kolorowych. Odpowiedz Link Zgłoś