Gość: mala.mi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 09:40 Odstawiam ale czekoladę, batoniki, cukiereczki. Natomiast od czasu do czasu jakiś rogal z dżemem czy kawałek sernika to chyba nie zbrodnia? Z czegoladkami jest gorzej ale postanowione. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: krakacz Re: Słodycze na czas postu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 10:08 > Odstawiam ale czekoladę, batoniki, cukiereczki. czekolada jest zdrowa, nie rób więc tego. jeśli chcesz się umartwiać zamień na gorzką, ale jest droższa. a cukier wyrównaj miodem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mala.mi Re: Słodycze na czas postu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 10:11 Jeślichodzi o umartwianie to i owszem bedzie jeśli tę gorzką zjem. Ja poprostu nei nawidzegorzkiej czekolady a miód to tylko na bułce a tego jeść codziennie sie nie da. Odpowiedz Link Zgłoś
hyacinth.bucket Re: Słodycze na czas postu. 03.03.06, 10:14 Odstawienie slodyczy i innych niepozytecznych produktow to bardzo madra decyzja bowiem post polega na tym aby odmowic sobie czegos najlepszego kiedys bylo to mieso . Dzisiaj o mieso nietrudnio natomiast namnozylo sie wiele innych "grzechow kulinarnych " Najlepiej zrezygnowac ze smalcu na rzecz oliwy i unikac macznych potraw takich , ktore lubimy - kazdy wie o jakie chodzi i ma swoje ulubione . Zamiast buleczek czarny chleb ,ziemniaczki bez okrasy i woda zamiast coli ... wszystko bez dokladek i w umiarze . Oooo jak tak sobie wyposcimy to od razu poczujemy sie lepiej i bedzie nam lzej na duszy !!! Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Słodycze na czas postu. 03.03.06, 10:16 chcesz się umartwiać? To musisz odstawić to, co najbardziej Ci smakuje, wtedy post będzie miał znaczenie... Odpowiedz Link Zgłoś