Gość: jura IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.06, 12:57 czy te krewetki sie obiera czy nadaja sie odrazu do gotowania smazenia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marghot Re: krewetki koktailowe ? mam pytanie 10.03.06, 13:19 krewetki koktailowe sa obrane Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1f Hej, uwazaj, nie nadaja sie do gotowania i smazeni 10.03.06, 14:15 a! Kazde 30 sekund ciepla zamieni je w gumisie twarde! One juz są komplwetnie gotowe - do sałatek, koktajli itp. Odpowiedz Link Zgłoś
veeto1 Re: Hej, uwazaj, nie nadaja sie do gotowania i sm 10.03.06, 20:14 A co powiesz na to? poprostugotuj.onet.pl/kuchnia/ksiazka/itemid172/ Koktajlowe, gotowane i baaaaardzo pyszne. Robiłam ja, robiła siostra, tylko jeszcze czosneczek dodałyśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jura Re: krewetki koktailowe ? mam pytanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.06, 14:15 sa obrane to wiem ale czy myje sie je czy moczy czy prosto z opakowania na patelnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: betsypetsy Re: jeśli są mrożone to oblej gorącą wodą i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.06, 15:14 dodaj do potrawy to wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
kowianeczka Re: krewetki koktailowe ? mam pytanie 10.03.06, 16:55 Nie kupuje w ogole, bo sa czesto 2x mrozone i sa juz ugtowane. Kupuje krewetki wylacznie swieze, surowe i wieksze. Sprawdz, czy maja czarny przewod pokarmowy na grzbiecie. Powinno sie wyjac, choc sa tzw "dwie szkoly" w tej kwestii. kowianeczka Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1f Kowianeczko! A gdzie kupujesz ŚWIEŻE krewetki? 10.03.06, 17:18 Koniecznie powiedz gdzie? Bo ja w Polsce w w-wce nie spotkałem...:-( Wszystko mrożone, nawet specjalne sztuki sprowadzane przez LaMare. A koktajlowe nie maja przewodów, bo sa gotowe do koktajlów... Odpowiedz Link Zgłoś
kowianeczka Re: Kowianeczko! A gdzie kupujesz ŚWIEŻE krewetki 10.03.06, 17:33 Zamow u pana Wojtka przy Wiktorskiej- Zawsze ma swieze ryby nawet najbardziej niespootykane, lub podjedz na bazar "polna" kowianeczka Odpowiedz Link Zgłoś
bazylia7 to mit z tymi swiezymi ... 11.03.06, 08:55 ..surowymi, ze niby lepsze od mrozonych roznicy nie ma zadnej jesli zas chodzi o gotowane, to prawda jest ze nie powinny byc gotowane ponownie i tyle pewnie, ludzie to robia, i sa "pyszne", bo nie maja porownania z "pysznymi" swiezymi, ot i tyle a co do przepisu Pascala, zalinkowanego wczesniej - dowodzi jednego, ze Pascal jes przede wszystkim "osobowoscia telewizyjan", a dopiero potem kucharzem :) Odpowiedz Link Zgłoś