Gość: jowasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.06, 21:37 Prosze o sprawdzone przepisy lub linki do mazurkow. Nigdy nie pieklam wczesniej mazurka i chcialabym cos sprawdzonego i poleconego. Z gory dziekuje za pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jacek1f Re: Wielkanocne mazurki 26.03.06, 22:18 szukaj.gazeta.pl/szukaj/0,52001.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akusia Re: Wielkanocne mazurki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.06, 22:50 ja robie co roku taki ze robie spod z kruchego ciasta, na to kwasny dzem np porzeczkowy i mase kajmakowa (uprzednio ugotowane mleko zageszczone) mozna posypac platkami migdalowymi i pyyycha!:D drugi to ubijam piane z bialek z cukrem (jak na bezy) wsypuje mocno rozdrobnione orzechy i czekolade, pozniej delikatnie wymieszac i upiec w piekarniku Odpowiedz Link Zgłoś
kobieta_na_pasach i to rozumiem! 27.03.06, 12:54 Gość portalu: akusia napisał(a): > ja robie co roku taki ze robie spod z kruchego ciasta, na to kwasny dzem np > porzeczkowy i mase kajmakowa (uprzednio ugotowane mleko zageszczone) > mozna posypac platkami migdalowymi i pyyycha!:D > > drugi to ubijam piane z bialek z cukrem (jak na bezy) wsypuje mocno rozdrobnion > e > orzechy i czekolade, pozniej delikatnie wymieszac i upiec w piekarniku a nie tylko linki. sprubuje zrobic tak, jak piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
ag.gu Re: i to rozumiem! 27.03.06, 12:56 nawet nie trzeba kruchego ciasta;są mazurki na waflach lub opłatkach. Odpowiedz Link Zgłoś
kobieta_na_pasach Re: i to rozumiem! 27.03.06, 13:07 ag.gu napisała: > nawet nie trzeba kruchego ciasta;są mazurki na waflach lub opłatkach. ja uznaje tylko te na ciescie. Odpowiedz Link Zgłoś
ag.gu Re: i to rozumiem! 27.03.06, 13:14 też tak myślałam,ale w zeszłym roku pierwszy raz zrobiłam na waflach i był tak dobry,że zmieniłam zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadumana Re: Wielkanocne mazurki IP: 83.238.166.* 27.03.06, 13:14 Mazurki nie wymagają peklowania, ale można już spokojnie zrobić sobie kruche ciasto, poporcjować po 25 dkg i zamrozić. Jak przyjdzie pora rozmrozić w lodówce i piec płaskie placki, a potem tylko robić szlaczki:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emi Re: Wielkanocne mazurki IP: 193.24.196.* 27.03.06, 21:50 Zawsze gdy piekę cienkie kruche ciasto na przykład jako spód do mazurka, to wychodzi mi twarde i suche, nie wiem dlaczego, bo w szarlotce czy serniku jest OK. Może wypróbowac półkruche jako spód do mazurka? Odpowiedz Link Zgłoś