Dodaj do ulubionych

Co pijecie na sniadanie?

• Gość: mamlen Re: dzisiaj piję białe wino, do obiadu też, a pot IP: *.inteligo.com.pl 20.04.06, 10:37
      wodę mineralną lekko gazowaną
    • leeloo2002 Re: Co pijecie na sniadanie? 20.04.06, 10:43
      espresso con panna, czyli kawe z bita smietana
      • rozmowy_kontrolowane Re: Co pijecie na sniadanie? 20.04.06, 10:46
        Zdecydowanie wodę bez gazu, potem herbatę zieloną i potem kawę. Do papierosa:)
      • Gość: iwochia Re: Co pijecie na sniadanie? IP: 217.221.159.* 20.04.06, 16:18
        Expresso con panna to jest kawa z mlekiem, gamoniu!
    • Gość: maja Re: Co pijecie na sniadanie? IP: 83.238.175.* 20.04.06, 11:21
      miksuję w blenderze banana i grejfruta Pycha!!!
    • Gość: mm Re: Co pijecie na sniadanie? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 20.04.06, 11:28
      a ja rano zaraz po wstaniu pije szklanke herbaty zielonej z "wczoraj" :) do
      papierosa (podobno zielona herbata to antidotum na dzialanie nikotyny)... a
      potem kawe z wloskiego expressu- dzbanku z duza iloscia mleka...
      dobre :)
      • zywiolak Re: Co pijecie na sniadanie? 24.04.06, 12:29
        Gość portalu: mm napisał(a):

> a ja rano zaraz po wstaniu pije szklanke herbaty zielonej z "wczoraj" :) do
        > papierosa (podobno zielona herbata to antidotum na dzialanie nikotyny)... a
        > potem kawe z wloskiego expressu- dzbanku z duza iloscia mleka...
        > dobre :)

Tak, tak zielona herbata to takie cudowne panaceum dla palaczy. Na pewno posiada właściwości przeciwutleniające i przeciwrodnikowe, ale próba odtrucia zieloną herbatą organizmu palacza, gdy ten pali jak smok, można porównać do zatykania palcem dziury w tamie Hoovera. No ale w ten sposób można się delektować dymkiem i przy okazji narażać innych na zwiększone ryzyko raka płuc itp. z uspokojonym sumieniem - bo przecież coś z tym paleniem robie, nie?
    • Gość: alienor Re: Co pijecie na sniadanie? IP: *.crowley.pl 20.04.06, 11:43
      Ja tez od paru lat: male, mocne espresso zalewam goracym mlekiem. Czasem mi sie
      to nudzi i wtedy pije zwyczajnie espresso. Pozdrawiam!
      • Gość: Łodzianka Re: Co pijecie na sniadanie? IP: *.astral.lodz.pl 20.04.06, 11:54
        herbatę z cytryną plus dwie łyżeczki cukru. Dziś zieloną z jedną łyżeczką
        cukru.
    • Gość: m. Re: Co pijecie na sniadanie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 11:59
      tarty imbir z miodem i cytryna zalany wrzatkiem. pachnaca rewelacja.
    • kobieta_na_pasach ziolka na problemy gastryczne btxt 20.04.06, 12:04
    • wolnoscslowa Re: Co pijecie na sniadanie? 20.04.06, 12:05
      Zwykle rano pobudzam kubki smakowe wycisnietym sokiem z pomaranczy i grejfrutow
      w stosunku 2:1, bywa tez ze racze sie koktajlem z mleka truskawek i bananów.
      Polecam bo to sila i witalnosc
      • serenitatis Re: Co pijecie na sniadanie? 20.04.06, 12:27
        mate, mate i jeszcze raz mate! sa rozne wersje smakowe, jest mate waniliowa,
        zielona, classic. do wyboru. stawia na nogi niesamowicie. polecam!
    • viator nie polecam gorącego mleka... 20.04.06, 12:28
      ...bo powoduje wydzielanie melatoniny.

sam piję mocne espresso lub schłodzony sok owocowy.
      • Gość: mary rano piję... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 12:37
        ..tylko i wyłącznie zimną niegazowaną wodę. Ewentualnie sok :)
    • Gość: rafa Re: Co pijecie na sniadanie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 13:09
      odżywkę białkową lub czystą wodę lub wodę z cytryną (w zależności od czasu,
      ochoty i innych składników śniadania)
    • Gość: qwe Re: Co pijecie na sniadanie? IP: 194.204.163.* 20.04.06, 13:35
      Od wielu lat Ricorre zalaną wodą + mleczko idealne to "Gloria" ale w naszych
      warunkach stosuję śmietankę do kawy. Ostatnio kawa jest już dostępna u nas z
      mlekiem gorzej.
      • Gość: ccc Only kawa zbożowa z mlekiem, polecam!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.06, 13:47
    • Gość: dorota Re: Co pijecie na sniadanie? IP: *.rybnet.pl 20.04.06, 13:45
      kawa kawa kawa i jeszcze raz kawa
    • Gość: magda Re: Co pijecie na sniadanie? IP: *.piotrkow.net.pl 20.04.06, 13:51
      kawka mnie jakoś nie pobudza,a poza tym coś słabo smakuje. Przerzuciłam się
      zatem na kakao:)
    • Gość: Przemas Re: Co pijecie na sniadanie? IP: *.241.81.adsl.skynet.be 20.04.06, 13:55
      Earl Grey, Lady Grey lub English Breakfast z sokiem z cytryny, gorącą, dwie
      kostki cukru, półlitrowy kubek.
      Witamina C i cukier razem z czarną herbatą daje mi lepszego "kopa" niż kawa.
      Poza tym, można się napić :-)
      Pozdrówka
    • Gość: iwcia Re: Co pijecie na sniadanie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 15:21
      Ja najczęściej herbatkę. ąle czasem soczek - najlepiej pomarańczowy.
    • Gość: baca na kaca yerba mate - na początku hardkor, ale potem super. IP: *.acn.waw.pl 20.04.06, 15:24
      daje niezłego kopa: i smak i kofeina i reszta witamin które podobno zawiera.
      wymaga trochę większego wysiłku przy przygotowaniu niż kawa (bo wodę trzeba
      trochę ostudzić, mate wypełnić, jeden łyk zwykle nie wystarcza) ale efekty są o
      niebo lepsze: kofeina zawarta w yerbie w połączeniu z resztą składników pobudza
      nawet mocniej niż kawa a jednocześnie nie zwiększa ciśnienia, nie powoduje też
      biegunki (co często się zdarza po kawie na czczo lub z ciastkiem) i w pewien
      sposób syci (bardzo lekkie śniadanie i yerba wystarcza na start)

największa wada ;) początkowo wykręcający smak, ale z czasem organizm czuje że
      to jest dla niego dobre i nagle chce się to pić i smak jest OK. No i trzeba
      pamiętać że różne odmiany różnie smakują.. niektóre są mdłe, niektóre bardziej
      wyraziste, łagodniejsze itp. Trzeba wypróbować, choć nie ma w Polsce zbyt
      wielkiego wyboru (preferuję sypką a nie jakieś ekspresowe "pampersy" :)

Ze sklepu yervita.home.pl polecam tą czerwoną, La Oracion - Modlitwa ;) Inna tam
      sprzedawana "El Gaucho" jest taka sobie, smakuje jak kapeć.

Sporzycie kawy drastycznie spadło odkąd zacząłem pić yerbe.
    • keepersmaid Re: Co pijecie na sniadanie? 20.04.06, 15:49
      Wode mineralna jakies 0.25-0.33 litra (w drodze do pracy) i potem 2 x expresso
      (nie podwojne, tylko dwa) czarne, gorzkie.
      Czasami przed wyjsciem wypijam filizanke cieplej herbaty "z wczoraj" bo
      wieczorami robie sobie w termosie-dzbanku.
    • hanamizuki Re: 20.04.06, 15:53
      Kawa z mlekiem:)Bardziej już jako element porannego rytuału niż dla pobudzenia,
      bo kofeina dawno przestała na mnie działać...:) W lecie, zamiast kawy - zimna,
      bardzo mocna i gorzka zielona herbatka:)
      A swoją drogą, to jeżeli ma to być koniecznie ciepły napój, to mały wybór
      jest...
    • pether_23 Re: Co pijecie na sniadanie? 20.04.06, 16:23
      Przed śniadaniem lodowaty sok pomarańczowy, a do sniadania najczęsciej herbata z
      dzikiej rózy. Jak już siądę do pracy to najczęsciej towarzyszy mi kawa z
      Advocaatem lub piwo.
    • Gość: ts Re: Co pijecie na sniadanie? IP: 217.116.98.* 20.04.06, 17:06
      wodę
      lub
      wodę z sokiem malinowym
    • dominika1234 Re: Co pijecie na sniadanie? 20.04.06, 17:15
      jak mam "coś" w lodówce to chętnie sok pomarańczowy albo pomidorowy.jak świecą
      pustki polecam herbatkę zieloną owoce pasyjne i mango albo perła południa.
    • adusia1989 Re: Co pijecie na sniadanie? 20.04.06, 17:24
      kiedy wstaję do szkoły to jem na śniadanie płatki z mlekiem więc mozna
      powiedzieć że piję mleko:):):) dopiero w szkolę kupuję 1,5 litrową butelkę
      niegazowanej Nałęczowianki.
      • drzejms-buond Re: Co pijecie na sniadanie? 20.04.06, 17:28
        GEVALIA! najlepsiejsza kawa na świecie!!!
        :-}
        ( ale nie międlona tylko rozpuszczalna)
        • Gość: Gosia Re: Co pijecie na sniadanie? IP: *.231.udn.pl 20.04.06, 17:39
          Kawe z mlekiem. Czasami czerwoną herbatę, wodę mineralną niegazowaną lub jakis
          soczek.
    • the.gypsy Re: Co pijecie na sniadanie? 20.04.06, 18:27
      kawa tchibo , grejpfrut rubinowy nektar i red bull.
      • Gość: Siamlady Latte z miodem IP: *.aster.pl 20.04.06, 19:12
        ....ale nie z rozpuszczalnej ( teraz dopiero wiem, że jakoś źle się po niej
        czułam) ale świeżo zmielona, brazylijska zielona, zaparzona w ekspresie
        przelewowym z goracym ubitym mleczkiem, pół łyżeczki miodu + cynamon. Miodzio!
        Stawia na nogi i pachnie na cały dom, (ale nie działa skurczowo;-)))
      • Gość: LK Re: Co pijecie na sniadanie? IP: *.nycmny.east.verizon.net 20.04.06, 19:13
        Kawe zbozowa lub herbate owocowa lub poprostu szklanke niegazowanej wody prosto
        z lodowki:D

Pozdrawiam
        • Gość: Rita Re: Co pijecie na sniadanie? IP: *.asfd.broadband.ntl.com 21.04.06, 23:23
          Dzien za dniem herbate z mlekiem
      • ewung Re: Co pijecie na sniadanie? 24.04.06, 16:29
        mineralna i kawusia
    • Gość: ksjf;j;fdjg Re: Co pijecie na sniadanie? IP: *.dlp296.bih.net.ba 20.04.06, 19:35
      na ciepło nic,

ale dla mnie nr 1 to zimny jogurt naturalny co rano, z jakims fajnym pieczywem -
      to moje sniadania.

• Gość: gryka1 Re: Co pijecie na sniadanie? IP: *.chello.pl 20.04.06, 19:50
      Herbatę Żurawinową
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka