Gość: markt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 18:19 Zakupy w TESCO, duże upusty, liczne gratisy czyli boczniaki z pleśnią forum.edu.pl/index.php?topic=752.0 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nchyb Re: Boczniaki w TESCO 07.06.06, 19:04 z ciekawości spytam, czy zakup spleśniałych grzybów był tego dnia obowiązkowy? Odpowiedz Link Zgłoś
paprotka-gd Re: Boczniaki w TESCO 07.06.06, 19:14 Ta pleśń w zafoliowanych tackach nie jest widoczna na pierwszy rzut oka w przypadku boczniaków więc dobrze , że ktoś nas ostrzega aby uważać na produkty z hipermarketów czyli na oszustwa Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Boczniaki w TESCO 07.06.06, 19:31 oszustwa zdarzają się wszędzie, nie tylko w marketach... sprzedaż zepsutych produktów to nie zawsze oszustwo, skoro plesni nie widać, może i pracownicy marketów nie zauwazyli... jeżeli coś zepsutego się kupi, to zwrócić można, jak się paragonma. I przecena nie tłumaczy braku reklamacji, chyba że była wyraźna informacja o przecenie z powodu pleśni. Jezeli ktoś już zepsuty towar kupił, nie chce mu się iść wymieniać, to niech na przyszłość bacznie obserwuje, co kupuje, ale niech nie twierdzi, ze go oszukują... Odpowiedz Link Zgłoś
paprotka-gd Re: Boczniaki w TESCO 07.06.06, 20:18 Nchyb , żaden sklep nie ma prawa wystawiać do sprzedaży żywność zapleśniałą i tym samym bardzo szkodliwą dla zdrowia ( rakotwórczą ) jest to zabronione . Zgadzam się , reklamować można i należy ale te Tesca i inne są na obrzeżach miast i trzeba się wrócić ileś tam kilosów z jedną tacką boczniaków , tracę cenny czas i me cenne nerwy aby znalazł sie ktoś kto by reklamacje uznał . Wolę taki produkt jednak wyrzucić zamiast uganiać za 5 zet i na to właśnie liczą handlowcy . A i nie wierz , że handlowcy nie widzą pleśni , widzą tak samo jak i i ja np. zielony chleb tostowy na półkach Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Boczniaki w TESCO 07.06.06, 20:28 > A i nie wierz , że handlowcy nie widzą pleśni , widzą tak samo jak i > > i ja np. zielony chleb tostowy na półkach i jezeli widzisz taki chleb, to przechodzisz nad nim do porządku dziennego? Czy coś z tym robisz? zielonego chleba w sklepach nie widziałam. A o boczniakach - sama pisałaś, że może za folią jej nie widać. Czyli - klint ma prawo nie dostrzec i czuć se oszukany, a Tesco tylko czyhało na takiego naiwniaka? Ale obowiązku kupna nie było... A markety nie są tylko na obrzeżach, owszem, głównie, ale nie tylko. W takim Szczecinie np, w samym centrum miasta Geant, przy Turzynie tez coś, Tesco na Pomorzanach, gdzie bezpłatny autobus podjeżdża... Odpowiedz Link Zgłoś
paprotka-gd Re: Boczniaki w TESCO 07.06.06, 20:50 Ogólnie chodzi o to by każdy towar oglądać z każdej strony po 10 min aby nie było żadnej skuchy ale czy my klienci mamy na o czas ? i chęci ? A zielony chleb widziałam w sklepie sieci Rojal gdzie w zarządzie są azjaci ,tak tak ... Odpowiedz Link Zgłoś
ela2225 Re: Nie - to spam i reklama swojego forum. 07.06.06, 19:48 Na moje oko to Banita ma rację i tyle. Tyle wiecie o Tesco-kupujecie tam poprostu. Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Nie - to spam i reklama swojego forum. 07.06.06, 19:55 na spam nie wpadłam, nie przyszło mi do głowy... Co do Tesco, ja robię tam zakupy i sobie chwalę. Ale ceny sprawdzam, towar też. I dzięki temu unikam przykrych niespodzianek. A w małych osiedlowych przyjaznych sklepikach też mi się zdarzały nieprzyjemne niespodzianki. W zaprzyjaźnionych sklepikach udawało się je odkręcić. W tych, których nie udawało sę przestałam robić zakupy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Boczniaki w TESCO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.06, 00:13 Nie ma reguły. Ja już wiele razy znajdowałam spleśniałe warzywa (zwłaszcza pakowaną w folię na plastikowych tackach włoszczyznę). Nawet jeśli nie miałam zamiaru ich kupić, zawsze zgłaszałam to sprzedawczyni. I to chyba najlepsze, co możemy zrobić, ratując przed "nacięciem się" mniej spostrzegawczych klientów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Boczniaki w TESCO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.06, 00:15 Chciałam dodać, że dotyczyło to także małych, osiedlowych sklepików. Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re: Czy to takie dziwne, że opakowane w folię 08.06.06, 00:42 warzywa w tempie ekspresowym pleśnieją? One też oddychają (to nie żart) a z braku powietrza psują się w tempie ekspresowym. Skomponowanie włoszczyzny z pojedyńczych egzemplarzy warzyw wcale takie trudne nie jest i niewiele droższe. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Boczniaki w TESCO 08.06.06, 09:19 Z zasady nie kupuje owocow i warzyw pakowanych w folie. Grzybow tez. Odpowiedz Link Zgłoś