Gość: eliani IP: *.chello.pl 12.06.06, 23:21 Moja tesciowa uwielbia produkować pierożki i hojnie nas nimi obdarowuje.W jaki sposób podajecie pierogi np. ruskie, z kapustą? Bo juz mam dość prostego podsmażania na masełku... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zadumana Re: jak podać pierogi? IP: 83.238.166.* 13.06.06, 08:30 Nie przychodzi i do głowy nic nadzwyczajnego. Ale pierogi (niesłodkie) są dobre w charakterze dania, które popija się dobrym barszczykiem z buraków. Połączenie zupy z drugim daniem. Bardzo smaczne i bardzo sycące, bo popijając - ilość konsumowanych pierogów niebezpiecznie wzrasta:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kabushka Re: jak podać pierogi? IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 13.06.06, 08:50 U mnie w domu ruskie jemy z bulka tarta i maslem. Pierogi mozna tez okrasic cebula podsmazona razem z boczkiem, lub polac je kwasna smietana. Albo maslo plus ziola, np. szalwia. A slodkie? Wiadomo - maslo z cynamonem i cukrem, slodka smietanka... Eliani, a mozesz mi pozyczyc swoja tesciowa? Na kilka tygodni... Jak bede miala dosc pierogow, to oddam! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
amikeo Re: jak podać pierogi? 13.06.06, 09:21 U nas pierogi słodkie ze smietaną i cukrem i masłem stopionym. Z kapustą, z mięsem ze cebulką przysmażoną i skwareczkami. A ruskie z miodem, szczególnie odgrzewane na patelni są z miodem smakowite. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kabushka Re: jak podać pierogi? IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 13.06.06, 10:31 Ruskie z miodem??? Kurcze, pierwszy raz slysze! A eksperymentow sie nie boje i nastepne ruskie z miodem! Odpowiedz Link Zgłoś
amikeo Re: jak podać pierogi? 13.06.06, 10:40 Seri, to wymysł mojego Teścia, u nich się tak jadło. Odsmażane z patelni i polane miodem. Odpowiedz Link Zgłoś
nimeska Re: jak podać pierogi? 13.06.06, 11:33 a widzialam jeszcze jedna anomalie z pierogami ruskimi, mianowicie POLEWANIE ich magi, bleee Odpowiedz Link Zgłoś
saxifraga Re: jak podać pierogi? 13.06.06, 11:46 ... Eliani, a mozesz mi pozyczyc swoja tesciowa? Na kilka tygodni... Jak bede miala dosc pierogow, to oddam! ;-) Ja tez bym sie chciala na liste o tesciowa zapisac! Saxifraga P.S. Nie ma jak takie pierogi z chrupiacymi skwareczkami! Odpowiedz Link Zgłoś
ilekobietamalat Re: jak podać pierogi? 13.06.06, 10:41 najlepsze pierogi sa na drugi dzien zimne z lodowki;) ale ruskie to moja babcia z takim fajnym bialym sosikiem robila.. ale kompletnie nie pamietam co to bylo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trusiaa Re: jak podać pierogi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 11:01 A czy teściowa robi takie z kaszą gryczaną, białym serem i siekaną świeżą miętą? Jeśli wyjąć je prosto z wody i polać osłodzoną gęstą śmietaną... to nie ma lepszego jedzenia na świecie. Jakem Trusiaa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kabushka Re: jak podać pierogi? IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 13.06.06, 12:10 O tak, sa pyszne! Jakis czas temu robilam. Tyle, ze polalam smietana z sola i ostra papryka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eliani Re: jak podać pierogi? IP: *.chello.pl 13.06.06, 19:31 Takie tez robi.No,ale my z mężem kręcimy na nie nosem.Za to pierogi z kapustką i mięsem -niebo w gębie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xena Re: jak podać pierogi? IP: *.access.telenet.be 13.06.06, 12:44 Nie odsmazam tylko po ugotowaniu nacieram je oliwa . Odgrzewam w micro i podaje ze smazona cebula , maggi i pieprzem Jak mam zielona cebulke to jeszcze daje na wierzch i kupke gestego jogurtu do maczania albo kawalek fety . Jak nie ma mikrofali mozna je odgrzac we wrzatku albo na parze . Ruskie w wersji wzbogaconej sa pyszne z bazylia i czarnymi oliwkami na talerzu . Odpowiedz Link Zgłoś
illiterate Re: jak podać pierogi? 13.06.06, 20:08 Ruskie dobrze ida z kolendra. Albo do srodka - swiezo mielone ziarenka razem z pieprzem, albo na zewnatrz - razem z siekana natka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: armide Re: jak podać pierogi? IP: *.walecznych.net 13.06.06, 20:32 takie z kapusa i grzybami mzona zjesc z maslem i sosem sojowym albo sojowo- grzybowym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zoe Re: jak podać pierogi? IP: 83.238.13.* 14.06.06, 08:07 Pierogi zmięsem jadlam z sosem z uduszonych pomidorów (czosnek + przyprawy). Bardzo smaczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sandra may Re: jak podać pierogi? IP: 195.205.24.* 14.06.06, 08:47 Popatrzcie, a na temat pożyczenia teściowej milczy jak grób. Chyba ją lubi Odpowiedz Link Zgłoś