maasad Re: mleczko kokosowe 14.06.06, 12:47 Mam mleczko kokosowe w puszce i kompletnie nie wiem co z nim zrobić. Podobno jest bardzo słodkie. Macie jakies pomysły?? Odpowiedz Link Zgłoś
mandarynka_53 Re: mleczko kokosowe 15.06.06, 11:03 Podaje super pomysl na wykorzystanie mleczka kokosowego zaczerpniety z kuchni tajskiej.\Otoz bierze sie lyzke pasty curry i rozpuszcxza na patelni potem dodaje mleko kokosowe plus kawalki surowej ryby lub piersi kurczaka /kostka/ i tak chwile -ok 10 min wszystko razem pruzy .W miedzy czasie gotuje sie ryz bialy z dzikim /gotowe mieszanka/i podaje ugotowany ryz z przygotowanym sosem z patelni .Aha jeszcze do sosu dodaje sie groszek zielony z puszki plus dwie oddzielnie ugotowane marchewki .Danie lekkie ,pyszne i szybkie. Odpowiedz Link Zgłoś
podyanty Re: mleczko kokosowe 15.06.06, 11:20 Tez to cwicze, zazwyczaj z zielonym curry. Zamiast groszku b. dobre sa snake beans (takie polmetrowej dlugosci zielone fasolki). Danie jest rzeczywiscie szybkie i pyszne ale i baardzo kaloryczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorotka Re: mleczko kokosowe IP: *.hsd1.il.comcast.net 16.06.06, 02:22 Jak masz mleko kokosowe nieslodzone to jest dobre do tajskiego ale jak to jest dosladzane to raczej desery czy pina colada czy cos w tym guscie. Odpowiedz Link Zgłoś
pinkink po tajsku 16.06.06, 03:36 Ja robie swoja ulubiona i b.latwa potrawe po tajsku i troche po mojemu Gotuje jasminowy ryz najpierw w wodzie a kiedy zacznie brzeknac wlawam mleko kokosowe. Juz na talerzu obkladam ryz paskami dojrzalego mango.I juz moj dodatek--obok sadzam lody waniliowe. Wiem, milion kalorii ale warte grzechu. Odpowiedz Link Zgłoś